Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Βουλευτές του CDU απορρίπτουν την πρόταση Schulz για την Ευρώπη - Κινδυνεύει η συγκυβέρνηση

Reuters: Βουλευτές του CDU απορρίπτουν την πρόταση Schulz για την Ευρώπη - Κινδυνεύει η συγκυβέρνηση
O Schulz είχε δηλώσει οτι θα παρέχει τη στήριξή του στην νέα κυβέρνηση με την προυπόθεση να γίνει δεκτό το «όραμα» των Σοσιαλδημοκρατών για την Ευρώπη
Παραμένουν τα εμπόδια που εμποδίζουν την γερμανίδα καγκελάριο A. Merkel να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας μετά και την απόρριψη από κορυφαία στελέχη του κόμματός της CDU του «οράματος» των Σοσιαλδημοκρατών για την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
Οπως αναφέρει το Reuters, είχε προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη (7/12) η δήλωση του επικεφαλής του κόμματος Martin Schulz ότι θα παρέχει τη στήριξή του στην νέα κυβέρνηση υπό τη Merkel μόνο εάν προωθηθεί το «όραμα» των Σοσιαλδημοκρατών για το μέλλον της Ευρώπης.
Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη (13/12) και σε αυτόν το αγκάθι πρόκειται να είναι η Ευρώπη με τον Volker Kauder του CDU να υποστηρίζει ότι «η πρόταση του Martin Schulz για την Ευρώπη εγκυμονεί κινδύνους για την ΕΕ και τους πολίτες της» ενώ και ο επικεφαλής της καγκελαρίας Peter Altmaier δήλωσε ότι «η ιδέα και ο χρόνος που συζητείται είναι εξωπραγματικός».
Δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid για λογαριασμό της Bild έδειξε ότι μόλις το 30% των γερμανών στηρίζει την πρόταση Schulz ενώ το 48% των γερμανών τη απορρίπτει.
Ο βουλευτής του CDU, Kauder δήλωσε στη γερμανική Tagesspiegel ότι πράγματι είναι απαραίτητο να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ευρώπης αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι προς το παρόν οι ευρωπαίοι είναι προσηλωμένοι στην ασφάλεια που μπορεί να τους παρέχει η κυβέρνησή του κράτους τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης