Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ρωσίας για τις πυραλικές δοκιμές - Στο «τραπέζι» νέες οικονομικές κυρώσεις

Αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ρωσίας για τις πυραλικές δοκιμές - Στο «τραπέζι» νέες οικονομικές κυρώσεις
Σε νέα φάση επιδείνωσης οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα
Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τις στρατιωτικές επιλογές τους, συμπεριλαμβανομένων και των νέων πυραυλικών συστημάτων μεσαίας εμβέλειας όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών που είχε κατηγορήσει τη Ρωσία, πως συνεχίζει να παραβιάζει τη Συνθήκη μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων 1987.
Η προειδοποίηση ήταν η πρώτη προσθήκη της κυβέρνησης Trump στις αμερικανικές κατηγορίες, περί παραβίασης από τη Ρωσία της συνθήκης για πυραυλικές δοκιμές με εμβέλεια  από 500 έως 5.500 χιλιόμετρα.
Τους αμερικανικούς ισχυρισμούς απέρριψε ως «απολύτως αβάσιμους» ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ρωσικές ανακοινώσεις, ο Ryabkov είπε ότι η Μόσχα είναι πλήρως αφοσιωμένη στη συνθήκη, πάντα την τήρησε αυστηρά και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να το κάνει, όπως αναφέρει το Reuters.
«Ωστόσο, αν οι ΗΠΑ σταματήσουν  να το κάνουν, θα αναγκαστούμε, όπως είπε ήδη ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin, θα ανταποκριθούμε σε μία τέτοια εξέλιξη», σημείωσε ο Ρώσος υφυπουργός.
Οι αμερικανικοί ισχυρισμοί έχουν επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον ενώ το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/12) πως είναι  πιθανές οι οικονομικές κυρώσεις για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης