Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Απειλητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ στέλνουν οι Φρουροί της Επανάστασης - Φύγετε από τη Συρία αλλιώς...

Ιράν: Απειλητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ στέλνουν οι Φρουροί της Επανάστασης - Φύγετε από τη Συρία αλλιώς...
Το μήνυμα υπογράφει ο επικεφαλής της επίλεκτης ιρανικής ομάδας και απειλεί τις ΗΠΑ με σοβαρά αντίποινα αν δεν φύγουν απο τη Συρία
Ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ, μέσω Ρωσίας, στέλνουν οι περίφημοι Ιρανοί Φρουροί της επανάστασης προειδοποιώντας τον πρόεδρο Trump ότι εάν δεν αποσύρει τα στρατεύματα του από τη Συρία θα «ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως».
Σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο Trump ο επικεφαλής της επίλεκτης αυτής στρατιωτικής ομάδας της Τεχεράνης στρατηγός Haj Qassem Soleimani δηλώνει ότι «το μήνυμά του προς τον επικεφαλής του αμερικανικού στρατού είναι «όταν οι μάχες με τους μαχητές του ISIS τελειώσουν να μην μείνει στην Συρία κανενας αμερικανός στρατιώτης».
«Σας συμβουλεύω να φύγετε μόνοι σας διαφορετικά θα σας αναγκάσουμε να φύγετε» φέρεται να είπε ο Qassem Soleimani σε Ρώσο ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο.
Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι δεν είναι κατ ανάγκη ενάντια στην παρουσία των αμερικανών στη Συρία όμως το Ιράν, ένας από τους πιο στενούς συμμάχους της Μόσχας, είναι ξεκάθαρα εναντίον αυτής της παρουσίας ενώ θέλουν την παραμονή του Συρου προέδρου Assad στην εξουσία στην μετά τον πόλεμο εποχή για τη χώρα.
Στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις του «θα αντιμετωπίσουν στρατό και στρατιωτικά μέσα που δεν έχουν ξαναδεί που θα σας αναγκάσουν να εγκαταλείψετε τη Συρία το συντομότερο δυνατό» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο μήνυμα αυτό φαίνεται ότι απάντησε ο επικεφαλής της CIA Mike Pompeo ο οποίος σε δική του επιστολή προς τον Soleimani στην οποία υποστηρίζει ότι «διαβλέπει πρόθεση του Ιράν να επιτεθεί στα αμερικανικά συμφέροντα ενώ δηλώνει ότι «θα θεωρήσει τόσο τον ίδιο όσο και τη χώρα του υπεύθυνη για οποιαδήποτε επίθεση δεχθούν αμερικανοί στο Ιράκ».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που υπάρξει τέτοια σύγκρουση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ αυτοί που θα επιτεθούν στα αμερικανικά στρατεύματα είναι οι Κούρδοι που δρουν στην πόλη Hasaka στα βορειοανατολικά σύνορα της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης