Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Δακρυγόνα και κανονάκια νερού στην αμερικάνικη πρεσβεία στον Λίβανο - Διαδήλωση κατά του Trump

BBC: Δακρυγόνα και κανονάκια νερού στην αμερικάνικη πρεσβεία στον Λίβανο - Διαδήλωση κατά του Trump
Απόπειρα εμπρησμού εβραϊκής συναγωγής στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας
Διαδηλωτές συγκρούστηκαν την Κυριακή 10/12 με τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην πρωτεύουσα Βηρυτό στην πιο πρόσφατη συγκέντρωση μετά την απόφαση Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το BBC.
Oι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και νερό με τα ειδικά κανονάκια της αστυνομίας για να κρατήσουν μακριά από την πρεσβεία των ΗΠΑ τους διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 9/12 η αραβική λίγκα καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ, που δεν μπορούν πλέον να έχουν το ρόλο του διαμεσολαβητή για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Οι διαδηλωτές που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αμερικάνικη πρεσβεία στη Βηρυτό πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιές στους δρόμους.
Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τον κύριο δρόμο που οδηγεί προς το συγκρότημα της πρεσβείας.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, φωνάζοντας το σύνθημα "η Παλαιστίνη είναι στις καρδιές μας".
Ένα φλεγόμενο αντικείμενο πετάχθηκε, εξάλλου, μέσα σε συναγωγή στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αργά το βράδυ του Σαββάτου 9/12 με την αστυνομία να κάνει λόγο για αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού.
Ο ηγέτης της εβραϊκής κοινότητας στην περιοχή Allan Stutzinsky είπε ότι τα τελευταία γεγονότα θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες απειλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης