Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Πολλές αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ήταν ιδιαιτέρως σκληρές

Moscovici: Πολλές αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ήταν ιδιαιτέρως σκληρές

Περισσότερη δικαιοσύνη και έλεγχο στις αποφάσεις της Ευρωζώνης συστήνει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων
Μία περισσότερο δημοκρατική Ευρώπη οραματίζεται ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici, ο οποίος αναφερόμενος στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως το Eurogroup υπενθυμίζει και το παράδειγμα της Ελλάδας.
Η ΕΕ βρίσκεται επιτέλους στο τέλος της κρίσης, παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη, δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας ενώ μειώνονται τα δημοσιονομικά ελλείμματα, έστω και αν μερικές φορές οι μεταρρυθμίσεις είναι επώδυνες, σημειώνει ο Γάλλος επίτροπος σε κοινή συνέντευξή του στη Le Monde και τον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. 
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, για το εάν οι σκληρές μεταρρυθμίσεις ενισχύουν τους ευρωσκεπτικιστές, τόνισε την ανάγκη για μία περισσότερο πολιτική Ευρώπη ενώ χαρακτήρισε τις γαλλικές εκλογές και την επικράτηση Macron ως σημείο καμπής για την ήττα όλων όσοι αντιτίθενται στην ΕΕ.
Ο Moscovici, εξάλλου, τάσσεται υπέρ της πρότασης του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για τη δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης, που θα χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές πολιτικές και θα αμβλύνει τις ανισότητες. 
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απαιτεί επίσης μεγαλύτερο έλεγχο και δημοκρατία στην Ευρωζώνη με αφορμή την ελληνική κρίση.
«Λαmβάνουμε αποφάσεις στο Eurogroup, όπως για παράδειγμα αυτές για την Ελλάδα, οι οποίες μερικές φορές ήταν πολύ σκληρές και το αντίκτυπός τους έφερε την κατάσταση εκτός ελέγχου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Moscovici.
Επιπλέον χαρακτήρισε τις επόμενες ευρωεκλογές ως μία ιδιαίτερα σημαντική αναμέτρηση, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα επικράτησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, τόσο στη Γαλλία όσο και στις άλλες χώρες.
«Η Ευρώπη και η Γαλλία είναι το ίδιο, δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία έξω από την Ευρώπη και δεν υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον χωρίς ισχυρή Γαλλία», αναφέρει ο επίτροπος.
Κατά τα άλλα ο Moscovici αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη γαλλική πολιτική σκηνή σε δύο χρόνια από σήμερα.
Ο σοσιαλιστής πολιτικός τονίζει πως στόχος του παραμένει «η συμφιλίωση της ΕΕ με την έννοια της Αριστεράς».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης