Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς από εισηγμένες στους μετόχους – Ο ΟΠΑΠ και οι άλλες εταιρίες

tags :
Χριστουγεννιάτικος μποναμάς από εισηγμένες στους μετόχους – Ο ΟΠΑΠ και οι άλλες εταιρίες
Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ο ΟΠΑΠ και χωρίς το προμέρισμα η Motor Oil
Λίγο πριν το τέλος του έτους και εισηγμένες αποφάσισαν να δώσουν γενναία μερίσματα στους μετόχους τους, μιας και έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω χριστουγεννιάτικων διακοπών.
Σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή, προερχόμενο από διανομή κερδών προηγούμενων ετών, από το οποίο θα παρακρατηθεί φόρος και επομένως οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό μέρισμα 0,595 ευρώ ανά μετοχή.
Ο ΟΠΑΠ έχει «χρυσώσει» τους μετόχους τους από τότε που άλλαξε διοίκηση και αυτό βέβαια αποτυπώνεται και στον ισολογισμό που από μηδενικό δανεισμό και αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, έχει βρεθεί με καθαρό δανεισμό.
Επίσης σήμερα οι μετοχές της Motor Oil διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα χρήσης 2017 ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό μετά από την παρακράτηση του φόρου 0,2550 ευρώ ανά μετοχή.
Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου οι μετοχές της Ελτράκ θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,6890 ευρώ ή μετά την παρακράτηση του φόρου, καθαρό 0,58565 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως οι μέτοχοι της Ελτράκ θα λάβουν αργότερα και επιστροφή κεφαλαίου, ενώ η υψηλή επιστροφή χρημάτων στους μετόχους αποτέλεσε την είδηση που «ξύπνησε» τη μετοχή με αποτέλεσμα να καταγράψει σημαντική άνοδο.
Από την αρχή του έτους ενισχύεται 311%.
Τέλος στις 15 Δεκεμβρίου οι μετοχές της ΕΛΒΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε υψηλή μερισματική απόδοση, αφού το κλείσιμο της μετοχής ήταν την περασμένη Παρασκευή 8/12 στα 2,80 ευρώ.

Γ.Κ. 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης