Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Σωσίβιο» στους τρομοκράτες η απόφαση του Trump για την Ιερουσαλήμ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Σωσίβιο» στους τρομοκράτες η απόφαση του Trump  για την Ιερουσαλήμ
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δήλωσε ο σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων   
Ως μία «σανίδα σωτηρίας» για τους τρομοκράτες, που χάνουν εδάφη στη Μέση Ανατολή, χαρακτήρισε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ο ντε φάκτο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,  σεΐχης  Mohammed bin Zayed al – Nahyan.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η Ουάσινγκτον να επανεξετάσει την απόφασή της, η οποία όπως είπε παραβιάζει τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
«Οι κινήσεις αυτές των ΗΠΑ θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα σωσίβιο στους τρομοκράτες, που χάνουν έδαφος στην περιοχή», σημείωσε ο σεΐχης Mohammed μιλώντας σε αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου για την Μέση Ανατολή.
Η απόφαση του Trump προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και σύμφωνα με αναλυτές θα μπορούσε να επηρεάσει τον διαμεσολαβητικό ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως παρατηρεί το Reuters.
Το Ιράκ, το Σάββατο (9/12), κήρυξε τελική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους αφού οι ιρακινές δυνάμεις απώθησαν τα τελευταία τμήματα της οργάνωσης από τη χώρα.
Οι Παλαιστίνιοι θέλουν η Αραβική Ανατολική Ιερουσαλήμ, που κατελήφθη από το Ισραήλ στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής το 1967, να είναι η πρωτεύουσα του κράτους τους που ελπίζουν ότι θα προκύψει από ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει προσαρτήσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς και θεωρεί την περιοχή ως μέρος της επικράτειάς του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης