Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κλοιό χιονιού η δυτική και κεντρική Ευρώπη - Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στη Γερμανία

Σε κλοιό χιονιού η δυτική και κεντρική Ευρώπη - Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στη Γερμανία
Η γερμανική Lufthansa ακύρωσε σήμερα (10/11) περισσότερες από 330 πτήσεις, πολλές από τις οποίες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης 
Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την κεντρική και δυτική Ευρώπη με εκατοντάδες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί λόγω χιονόπτωσης.
Στη Γερμανία η Lufthansa ακύρωσε σήμερα (10/11) περισσότερες από 330 πτήσεις, πολλές από τις οποίες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού που είχε καλύψει τους διαδρόμους προσγείωσης -απογείωσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας.
Τα θερμόμετρα κατέγραψαν θερμοκρασίες υπό του μηδενός στην περιοχή της Φρανκφούρτης, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο Τύπου της Fraport, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.
Από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, μία από τις βάσεις της Lufthansa, επρόκειτο να προσγειωθούν και να απογειωθούν συνολικά 1.260 πτήσεις.
Στη διάρκεια της νύχτα αναμένεται να ακυρωθούν ακόμη περισσότερες καθώς οι καιρικές συνθήκες επιμένουν συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν τις επόμενες ώρες.
Στον ιστότοπό της, η Fraport απηύθυνε έκκληση στους επιβάτες να διασταυρώνουν με τις αεροπορικές εταιρείες την κατάσταση των πτήσεών τους προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο.
Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έκλεισε για 4 ώρες το απόγευμα, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπήρξαν και στα δρομολόγια των τρένων στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.
Μεγάλο τμήμα της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας ξύπνησε σήμερα (10/12) ντυμένο στα λευκά και με τον υδράργυρο να βρίσκεται αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης