Διεθνή

Russia Today: Κίνα και Ρωσία ετοιμάζουν νέα πλατφόρμα διαπραγμάτευσης του χρυσού ενάντια στο δολάριο

tags :
Russia Today: Κίνα και Ρωσία ετοιμάζουν νέα πλατφόρμα διαπραγμάτευσης του χρυσού ενάντια στο δολάριο
Η νέα πλατφόρμα στηρίζεται απο τις χώρες του BRICS (Ινδία, Βραζιλία και Ν. Αφρική) που παράγουν το 40% του χρυσού παγκοσμίως 
Μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης χρυσού ετοιμάζουν οι χώρες του BRICS γεγονός που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την παγκόσμια οικονομία καθώς το δολάριο θα χάσει μετά από αυτό την κυριαρχία του.
Αυτό αποκαλύπτει το δίκτυο Russia Today, επικαλούμενο ρώσους αξιωματούχους.
Το 2016, πάνω από 24 τόνους χρυσού, 43% περισσότεροι από το 2015, διαπραγματεύτηκαν στην παγκόσμια αγορά σύμφωνα με τον Claudio Grass, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ευγενών μετάλλων στην Ελβετία.
«Η κίνα και η Ρωσία, που αποτελούν μαζί με την Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότιο Αφρική τις χώρες των λεγόμενων BRICS θέλουν να σταματήσουν την κηδεμονία των ΗΠΑ που βασίζεται στη δύναμη του δολαρίου».
Επιπλέον η επικρατούσα άποψη στην Ασία είναι ότι ο χρυσός είναι ισχυρότερος από οποιοδήποτε νόμισμα, οπότε εάν καταφέρουν να διαπραγματεύεται σε άλλα νομίσματα κι όχι σε δολάρια θα ήταν ένα σημαντικό βήμα να απαγκιστρωθούν από τον έλεγχο των ΗΠΑ. Πόσο μάλλον όταν οι εξαγωγές χρυσού από τις χώρες των BRICS αποτελούν το 40% της παγκόσμιας αγοράς» υπογραμμίζει ο Grass.
Ο χρυσός είναι μόνο μία από τις προσπάθειες της Κίνας να επιβάλλει το γουάν ως νόμισμα στις παγκόσμιες αγορές μεταξύ των οποίων κι αυτή του πετρελαίου και η στενές εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι χώρες των BRICS της δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις γι αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης