Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το βρετανικό στοίχημα της FG Europe με κινέζικα προϊόντα

tags :
Το βρετανικό στοίχημα της FG Europe με κινέζικα προϊόντα
Η πρόσληψη του πρώην Γενικού Διευθυντή της Fujitsu, το στοκ και οι παροχές
Φιλόδοξα σχέδια να αποκτήσει σημαντική παρουσία στην αγορά κλιματιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου εκπονεί η FG Europe μέσω της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της Midea.
Η θυγατρική της ελληνικής εταιρίας έχει ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία για είσοδο στην αγορά η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2017 και έχει προσλάβει ως επικεφαλής τον Martin Richards ο οποίος επί δώδεκα έτη ήταν Γενικός Διευθυντής της Fujitsu UK και μέχρι πρόσφατα κατείχε ανάλογη θέση στην Hitachi.
Βέβαια η FG δεν διαθέτει προϊόντα Fujitsu στη Μεγάλη Βρετανία αλλά σε άλλες δώδεκα χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Στη Βρετανία η εταιρία προκειμένου να αποκτήσει παρουσία στην αγορά αλλά και στην Ιρλανδία όπου επίσης έχει αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσώπευση της Midea ξεκινά με παροχή 10ετούς εγγύησης αλλά και παροχή δωρεάν ψυκτικού υγρού για συστήματα VRF (κεντρικός κλιματισμός-για commercial χρήση) τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η θυγατρική της FG στη Μεγάλη Βρετανία ισχυρίζεται ότι έχει ήδη αποθέματα άνω του 1 εκ λιρών προκειμένου να εξασφαλίσει άμεση παράδοση ενώ έχει ήδη δημιουργία δύο γραφεία ένα στο Λονδίνο και ένα στο Νιουκαστλ μέσω των οποίων θα παρέχει υπηρεσίες πριν και μετά την πώληση των προϊόντων σε εθνικό επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η FG στην αγορά της Βρετανίας έχει εισάγει σε πρώτη φάση κλιματιστικά με ψυκτικό μέσο R410a το οποίο από το 2025 θα καταργηθεί λόγω των επιπτώσεων που προκαλεί στο περιβάλλον αλλά από τις αρχές του 2018 υπόσχεται ότι οι εισαγωγές κλιματιστικών midea που θα πραγματοποιήσει θα είναι όλες με το νέο οικολογικότερο ψυκτικό μέσο R32.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον για τους Βρετανούς είναι ότι για πρώτη φορά στη χώρα τους θα δραστηριοποιηθεί στο επίπεδο της εισαγωγής κλιματιστικών Έλληνας διανομέας. Και το στοίχημα που καλείται να κερδίσει η FG είναι πέρα από την εδραίωση στην αγορά είναι να πείσει για την αξιοπιστία του after sale service.
Επισημαίνεται ότι η Midea είναι Κινέζικη εταιρία η οποία παράγει επί αρκετά έτη κλιματιστικά φασόν αλλά πλέον επιχειρεί διείσδυση στις αγορές μέσω του δικού της brand name.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης