Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επαφές Παναγιωτάκη με επενδυτές στη Νέα Υόρκη - Τα πλάνα της ΔΕΗ

tags :
Επαφές Παναγιωτάκη με επενδυτές στη Νέα Υόρκη - Τα πλάνα της ΔΕΗ
Οι επαφές του κ. Παναγιωτάκη στις ΗΠΑ έρχονται σε συνέχεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Κορέα
Σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών για την επόμενη ημέρα της ΔΕΗ και βεβαίως συνεργασιών με ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.
Έτσι από το βράδυ της Παρασκευής (8/12) ο επικεφαλής της ΔΕΗ βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών με εκπροσώπους ενεργειακών εταιριών και funds σε μία προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές από το εξωτερικό στα διάφορα projects που σχεδιάζει για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης.
Η προσέλκυση ενδιαφέροντος στο market test για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι ένα από τα ζητούμενα για τον κ. Παναγιωτάκη, αλλά όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές δεν είναι ο κεντρικός στόχος των επαφών του στις ΗΠΑ όπου πήγε με αφορμή το συνέδριο της Capital Link, όμως έχει προγραμματίσει επαφές και συζητήσεις πέραν του συνεδρίου.
Οι επαφές του κ. Παναγιωτάκη στις ΗΠΑ έρχονται σε συνέχεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Κορέα, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει σε συνεργασία με την κορεατική KEPCO, ενώ είναι γνωστές οι επαφές του με την κινεζική αγορά.
Αυτές βρίσκονται στην κατεύθυνση των projects των ανανεώσιμων πηγών, όπου η ΔΕΗ ετοιμάζει ευρύ πρόγραμμα σε Ελλάδα και Βαλκάνια και χτίζει συμμαχίες με διεθνείς παίκτες.

Επέκταση σε γειτονικά κράτη και νέους τομείς

Στα σχέδια της ΔΕΗ για την επόμενη ημέρα περιλαμβάνονται ακόμα η δραστηριοποίηση στις γειτονικές αγορές, Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία κλπ, η ανάπτυξη στις ΑΠΕ και η επέκταση στην αγορά φυσικού αερίου.
Στα περισσότερα από τα projects που εξετάζει σήμερα η διοίκηση του ομίλου θα ήθελε τη συμμετοχή τρίτων επενδυτών.
Στον τομέα των ΑΠΕ έχει ήδη προαναγγείλει την απόφαση της να αναπτύξει ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 250 MW σε πρώην λιγνιτορυχεία της Κοζάνης.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών μεταξύ των ελληνικών βιομηχανικών επιχειρήσεων, τις οποίες κάλεσε να επενδύσουν στην παραγωγή ηλεκτρισμού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται επαφές με εταιρίες όπως η Αλουμίνιον, η Χαλκόρ, οι τσιμεντοβιομηχανίες ΑΓΕΤ-Ηρακλής και Τιτάν, η ΕΛΒΑΛ, καθώς και τα διυλιστήρια ΕΛΠΕ και Μότορ Οιλ.
Πάντως επί του παρόντος τμήμα των βιομηχάνων είναι επιφυλακτικό, εν αναμονή πιο συγκεκριμένων προτάσεων, όπως ανέφερε πρόσφατα στο WorldEnergyNews στέλεχος μεγάλου βιομηχανικού ομίλου της χώρας.
Παρά ταύτα όμως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στο κόστος ρεύματος.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης