Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στο επίκεντρο οι αλλαγές του κανονισμού και οι μετοχές που διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα

tags :
ΧΑ: Στο επίκεντρο οι αλλαγές του κανονισμού και οι μετοχές που διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα
ΟΠΑΠ και Motor Oil αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών λόγω αποκοπής μερισμάτων
Χαμηλό τζίρο αλλά και προσδοκίες προσέγγισης των 770 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή και της Motor Oil χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Η κατάργηση των κατηγοριών προς διαγραφή και χαμηλών χαρακτηριστικών, αναμένεται να στρέψει βλέμματα επενδυτών σε μετοχές που βρίσκονταν στη χαμηλή διασπορά και μεταφέρονται στην κύρια αγορά, καθώς δεν υπήρχε κάποιος λόγος διαπραγμάτευσης με δημοπρασίες πέραν της χαμηλής ελεύθερης διασποράς.
Έτσι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα μπορέσουν σταδιακά μετοχές όπως Alpha Αστικά Ακίνητα, Attica Group, Nexans, Trastor, Αθηνά, ΓΕΚΕ, Εθνική Πανγαία, Τρία Άλφα, Καρέλιας, Λανακάμ, Μινωικές Γραμμές, Λεβεντέρης και Περσεύς να βελτιώσουν την εμπορευσιμότητά τους και να αποτελέσουν επιπλέον επιλογές για τους επενδυτές.
Μεταξύ αυτών των εταιρειών υπάρχουν αρκετές με εξαιρετικά θεμελιώδη, αλλά τόσο περιορισμένη διασπορά, που ίσως οι διοικήσεις των ίδιων των εταιρειών θα έπρεπε και αυτές να κάνουν ένα βήμα προς τη βελτίωση των όρων διαπραγμάτευσης των μετοχών τους, ακολουθώντας το θετικό βήμα της διοίκησης του ΧΑ.
Τεχνικά, και σύμφωνα με τους αναλυτές της IBG, η προσέγγιση του Γενικού Δείκτη στον ΚΜΟ 200 ημερών (758) στην αρχή της εβδομάδας, ενεργοποίησε έντονες πωλήσεις, με αποτέλεσμα να εισέλθει ο ΓΔ σε μια βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση.
Η αναχαίτιση όμως των πωλήσεων στην ζώνη του 725 (61% Fibonacci 700-758), έφερε και πάλι ανοδική αντίδραση, με αποτέλεσμα το σενάριο της προσέγγισης των 770 μονάδων να είναι πολύ πιθανό.
Η μοναδική δυσκολία για την υλοποίηση αυτού του στόχου θα είναι και πάλι ο ΚΜΟ των 200 ημερών, που βρίσκεται στο 758, σημειώνουν οι αναλυτές της IBG.
 
Euroxx
Περιμένουμε οι τράπεζες να παραμείνουν στο επίκεντρο με τους δείκτες να επηρεάζονται από τις μετοχές που διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα.
 
Beta
Για σήμερα περιμένουμε το ΧΑ να ξεκινήσει σε θετικό έδαφος μετά και την ανοδική πορεία των μετοχών την περασμένη Παρασκευή.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης