Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι πιθανότητες οικονομικής κρίσης στην Κίνα είναι περισσότερες σε σχέση με άλλες χώρες

Deutsche Bank: Οι πιθανότητες οικονομικής κρίσης στην Κίνα είναι περισσότερες σε σχέση με άλλες χώρες
Σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank, οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία αυξάνονται λόγω του υψηλού χρέους
Οι πιθανότητες να ξεσπάσει μια οικονομική κρίση στην Κίνα είναι διπλάσιες σε σχέση νε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, σύμφωνα με την ανάλυση της Deutsche Bank.
Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, οι πιθανότητες να ξεσπάσει μια κρίση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ανέρχονται στο 13%.
Οι πιθανότητες για μια κρίση είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με τη επόμενη πιο επικίνδυνη χώρα και σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με το ενδεχόμενο να ξεσπάσει κρίση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου οποιαδήποτε στιγμή.
Οι ανησυχίες της Deutsche Bank επικεντρώνονται στα πολύ υψηλά επίπεδα χρέους στη χώρα, που έχουν αυξηθεί σε συνδυασμό με την ταχεία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά τις τελευταίες λίγες δεκαετίες.
«Μετά το 2008, το επίπεδο χρέος των κινεζικών μη-χρηματοπιστωτικών εταιρειών, νοικοκυριών και της κυβέρνησης έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 100% επί του ΑΕΠ.
Όσο αυξάνεται το βάρος του χρέους, τόσο αυξάνεται η ανησυχία σχετικά με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» αναφέρεται στην ανάλυση.
«Το χρέος όλων των μη-χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έχει αυξηθεί κατά 36% επί του ΑΕΠ μόνο το 2009.
Μια χαλαρή νομισματική πολιτική μετά το 2013 έχει συμβάλλει στην αύξηση του χρέους, με το συνολικό χρέους του μη-χρηματοπιστωτικού τομέα να φτάνει στο 255% του ΑΕΠ στο τέλος του περασμένου έτους (2016).
Και με κάθε αύξηση του δείκτη χρέος/ΑΕΠ, αυξάνονται και οι ανησυχίες των επενδυτών» τονίζεται επίσης.
Παρ' όλα αυτά, όμως, οι αναλυτές της Deutsche Bank επισημαίνουν ότι η πιθανότητα μια κρίσης «είναι πολύ πιο κάτω από ό,τι αναμενόταν κάποιες χώρες πριν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους ή την ασιατική οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1990».

Screen Shot 2017 12 11 at 08.24.23

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης