Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Να αποπεμφθεί ο Κοντονής, να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Σπυράκη: Να αποπεμφθεί ο Κοντονής, να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Το ζήτημα Καμμένου δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί μέχρι το τέλος είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ
Να αποπεμφθεί ο υπ.Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεση του με τον πρόεδρο του ΣτΕ για το πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών και να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το τι εννοούσε για την ονομασία της ΠΓΔΜ ζήτησε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
«Η εθνική θέση διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι για μια ονομασία για όλες τις χρήσεις.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει τι εννοεί με τη δήλωσή του ότι ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος.
Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος της ΝΔ.
Η κα.Σπυράκη, αναφερόμενη στο θέμα του Στ.Κοντονή, υποστήριξε ότι η ΝΔ επιμένει στην αποπομπή του κατόπιν των καταγγελιών του προέδρου του ΣτΕ για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
«Η δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό είναι ένα σοβαρό θεσμικό πρόβλημα» είπε η κα Σπυράκη, η οποία αναφερόμενη σε παλιότερες δηλώσεις της κυβέρνησης για «θεσμικά εμπόδια» με αφορμή αποφάσεις της δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «αυτός είναι ο λόγος που ζητήσαμε την αποπομπή του κ. Κοντονή».
Επιπλέον, όσον αφορά την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία η κα.Σπυράκη τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κλείσει το ζήτημα Καμμένου έως ότου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
Όπως είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ, ο μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μόνο Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ΙSIS.
«Ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκα στη Ράκκα.
Σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκκα.
Καλούμε την κυβέρνηση να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω» υποστήριξε η κα.Σπυράκη, η οποία κάλεσε τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης