Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι αναδυόμενες αγορές δείχνουν σημάδια ωριμότητας και χρήζουν προσοχής

tags :
Citigroup: Οι αναδυόμενες αγορές δείχνουν σημάδια ωριμότητας και χρήζουν προσοχής
To σκηνικό για τις αναδυόμενες αγορές παραμένει ευνοϊκό για το 2018
Οι αναδυόμενες αγορές δεν είναι πλέον τα μικρά παιδιά στο επενδυτικό μπλοκ και πλέον δείχνουν σημάδια ωριμότητας, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή της Citigroup, Tina Fordham.
«Οι αναδυόμενες αγορές πήγαν καλά το 2017 και το πεδίο συνεχίζει να φαίνεται να ευνοϊκό και για το 2018» είπε η ίδια.
Ενώ υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι αναδυόμενες αγορές και «θα ήταν λάθος να αναμένουμε ανεμπόδιστη ανάπτυξη», ωστόσο υπήρξε «μια αυξανόμενη ανθεκτικότητα στα σοκ που υποδηλώνει ότι οι αναδυόμενες αγορές ωριμάζουν ως κατηγορία asset».
Οι αναδυόμενες αγορές έγιναν πιο δημοφιλείς μεταξύ των επενδυτών την περίοδο έναρξης των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης το 2008 και το 2009 από τις κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωζώνη με τους επενδυτές να αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις εν μέσω ενός περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων.
Ένας αριθμός οικονομιών στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική τείνουν να θεωρούνται αναδυόμενες αγορές.
Παρ' όλο που οι μεγάλες οικονομίες περιορίζουν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, που ήταν ένας βασικός παράγοντας που συνέβαλε στη στροφή των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές, οι αναλυτές της Citigroup επισημαίνουν ότι οι αναδυόμενες αγορές δείχνουν σημάδια αντίστασης και ωριμότητας και αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής.
«Η υπεραπόδοση της αναδυόμενης αγοράς υπήρξε ένα διαρκές θέμα για εμάς πρόσφατα και αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το 2018.
Με πιο ελκυστικές αναμενόμενες αποδόσεις από τις ανεπτυγμένες αγορές και μια φαινομενικά βελτιωμένη ικανότητα να αντιμετωπίσει τα σοκ, υπάρχει ένα επιχείρημα ότι οι αναδυόμενες αγορές έχουν ''ωριμάσει'' ως κατηγορία assets και αξίζουν περισσότερη προσοχή από τους επενδυτές» επισημαίνεται στην ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης