Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Να ενημερώσει ο Κοτζιάς για την επίσκεψη Erdogan – Περισσότερο τραυμάτισε, παρά θεράπευσε

Κουμουτσάκος: Να ενημερώσει ο Κοτζιάς για την επίσκεψη Erdogan – Περισσότερο τραυμάτισε, παρά θεράπευσε
Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου άφησε πολλά ερωτήματα για το αποτέλεσμα της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan και τι αποτελέσματα προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ζητά από τον υπ. Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.
«Η - έπειτα από 65 χρόνια - επίσκεψη Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χωρίς να αποτελέσει, δυστυχώς, σημείο θετικής επανεκκίνησης για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως όλοι θα επιθυμούσαν.
Περισσότερο τραυμάτισε, παρά θεράπευσε, και άφησε πίσω της έντονο προβληματισμό και πολλά σοβαρά ερωτήματα για το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις της στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.
Τα επόμενα βήματα θα είναι λοιπόν κρίσιμα.
Πόσο μάλλον που εκ των πραγμάτων αυτά θα γίνουν σε περιβάλλον γενικευμένης αβεβαιότητας στην περιοχή μας και διαρκών τριβών στις σχέσεις Τουρκίας - Ευρώπης» αναφέρει στην επιστολή του προς πρόεδρος της Επιτροπής, Κ. Δουζινά ο κ.Κουμουτσάκος.
Σχετικά με το αίτημά του να προσέλθει στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο κ. Κοτζιάς, ο κ.Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι η ενημέρωση που θα παράσχει ο υπουργός Εξωτερικών και η συζήτηση που θα επακολουθήσει θα συμβάλουν στην καλύτερη προετοιμασία της, από εδώ και πέρα, ακολουθητέας πολιτικής της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης