Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε «θετικό» από «σταθερό το outlook των παγκόσμιων επενδυτικών τραπεζών για το 2018

Moody's: Σε «θετικό» από «σταθερό το outlook των παγκόσμιων επενδυτικών τραπεζών για το 2018
Σε «θετικό» από «σταθερό αναβάθμισε η Moody's το outlook των παγκόσμιων επενδυτικών τραπεζών για το 2018
Σε «θετικό» από «σταθερό» αναβάθμισε σήμερα (11/12/2017) η Moody's Investors Service τις προοπτικές αξιολόγησης για τις παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες (GIBs) το 2018, αντανακλώντας τη βελτίωση της κερδοφορίας τους, τη διεύρυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την υποχώρηση του tail risk και τα σταθερά επίπεδα κεφαλαίων και ρευστότητας.
Όπως αναφέρει η Moody’s, το outlook δείχνει μια προορατική αξιολόγηση των θεμελιωδών πιστωτικών συνθηκών που θα επηρεάσουν την πιστοληπτική ικανότητα των παγκόσμιων επενδυτικών τραπεζών κατά τους επόμενους 12-18 μήνες.
«Η κερδοφορία θα αυξηθεί, ειδικά στις ΗΠΑ, ενώ λιγότερο στην Ευρώπη, καθώς τα επιτόκια θα αυξηθούν και τα έξοδα κληρονομιάς και αναδιάρθρωσης θα υποχωρήσουν», σύμφωνα με την Ana Arsov, επικεφαλής της Moody's για τις αξιολογήσεις των διεθνών επενδυτικών τραπεζών.
«Οι διαταραχές στην αγορά ή στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από μη αναμενόμενες μεταβολές στη νομισματική πολιτική παραμένουν tail risk, αλλά η προσδοκία μας είναι για μια σωστά επικοινωνημένη και σταδιακή προσέγγιση από τις κεντρικές τράπεζες κατά την περίοδο των προοπτικών, η οποία θα υποστηρίξει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», συνεχίζει η Arsov.
Άλλοι παράγοντες που στηρίζουν τις θετικές προοπτικές για το 2018 είναι η εμφάνιση λειτουργικής μόχλευσης, ακόμη και παραμένουν οι πιέσεις των εσόδων.
Η Moody's αναμένει ότι οι συνεχιζόμενες πιέσεις των αγορών θα αντισταθμιστούν από την ενδυνάμωση των εσόδων των επενδυτικών τραπεζών λόγω της ευρύτερης θετικής εξέλιξης της παγκόσμιας οικονομίας και των υψηλότερων επιτοκίων, που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των καθαρών περιθωρίων επιτοκίων και πιθανότερα υψηλότερα έσοδα από πωλήσεις και trading σταθερού εισοδήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης