Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στο ιστορικό χαμηλό του 1,8% οι αθετήσεις πληρωμών ομολόγων στο τέλος του 2018

tags :
Moody's: Στο ιστορικό χαμηλό του 1,8% οι αθετήσεις πληρωμών ομολόγων στο τέλος του 2018
Περαιτέρω μείωση στις αθετήσεις πληρωμών ομολόγων αναμένει η Moody's το 2018
Στο ιστορικό χαμηλό του 2,8% -επί των συνολικών συμβολαίων- αναμένεται να διαμορφωθεί το ποσοστό αθετήσεων πληρωμών χρεογράφων -για τις αξιολογούμενες χώρες και εταιρείες- στο τέλος του Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με όσα εκτιμά σε ανάλυσή της η Moody's.
Σε ό,τι αφορά στο τρέχον έτος, ο αμερικανικός οίκος κάνει λόγο για επίδοση 2,8% κατά το τέλος του Δεκεμβρίου 2017 (έναντι 3% στα τέλη Νοεμβρίου 2017), επίδοση που επίσης αποτελεί ιστορικό χαμηλό.
Η Moody's επικαλείται την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη στον ενεργειακό κλάδο και την ισχυρή πιστωτική αγορά, η οποία εξακολουθεί να παρέχει επαρκή ρευστότητα στις εταιρείες.
Στις Η.Π.Α., το ποσοστό αθετήσεων αναμένεται να υποχωρήσει στο 3,2% το 2017, από το σημερινό επίπεδο του 3,4%, με περαιτέρω πτώση στο 2,3%, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2018.
Στην Ευρώπη, το ποσοστό θα διαμορφωθεί στο 2,3% το Δεκέμβριο του 2017, προτού συρρικνωθεί στο μόλις 1,1% σε δώδεκα μήνες από τώρα.
Σε ό,τι αφορά στους τομείς, οι αναλυτές αναμένουν υψηλότερο ποσοστό αθετήσεων στους τομείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τις Μεταφορές και τη Λιανική, τόσο σε Η.Π.Α. όσο και σε Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης