Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε το 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη

Ολοκληρώθηκε το 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη
Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων ειναι καταλυτικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας
Το “19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum” πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017 με τεράστια επιτυχία συγκεντρώνοντας πάνω από 1.350 συμμετέχοντες.
Πρόκειται για ενα Διεθνές Συνέδριο για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν ανώτατοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, επιχειρηματίες, επενδυτές και τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική.
Παραδοσιακά το Συνέδριο προσελκύει την ελίτ της Wall Street και φέτος έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή για την Ελλάδα.
Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, η χώρα ξαναμπαίνει σιγά σιγά σε ρυθμό ανάπτυξης και το Συνέδριο αποσκοπεί να προβάλει την Ελλάδα σαν επενδυτικό και επιχειρηματικό προορισμό.
Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων ειναι καταλυτικής σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι των 3 Ευρωπαϊκών θεσμών εμφανίζονται μαζί σε συνέδριο και μάλιστα στο εξωτερικό για να τιμήσουν την Ελλάδα, παράλληλα συμμετείχαν 2 Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, σημαντικοί Αμερικανοί επενδυτές με ενεργό παρουσία στην Ελλάδα, 7 – επτά Διεθνείς Επενδυτικές Τράπεζες, οι 4 Συστημικές Ελληνικές Τράπεζες και σημαντικό κυβερνητικό επιτελείο

Το Συνέδριο προσέφερε στο κοινό έναν μοναδικό συνδυασμό πληροφόρησης, marketing, και ευκαιρίες δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες φέτος είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την Ελλάδα από:
• 87 υψηλού επιπέδου ομιλητές που απευθυνθήκαν σε
• 1350 άτομα που παρακολούθησαν το Συνέδριο
• 153 κατ ιδίαν συναντήσεις για τις εισηγμένες και μη εταιρίες
• Ξεχωριστές συναντήσεις για τους Οικονομικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης με ξένα funds που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα
• Ξεχωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους απο Διεθνή ΜΜΕ
• Ενώ παράλληλα όλοι οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία επαφών και δικτύωσης στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Συνεδρίου
Το Συνέδριο παρουσίασε τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Οικονομία, και το Κυβερνητικό πρόγραμμα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις. Επιπλέον, παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά και σε συγκεκριμένους τομείς, με θέματα όπως, τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, η ανάπτυξη των υποδομών, η αγορά των ακινήτων, ο τουρισμός, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.
Όλες τις εκδηλώσεις κάλυψε τηλεοπτικά ο TV Station Antenna Satellite καθώς και η ομογενειακή New Greek TV.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους:

• Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας (μέσω τηλεοπτικού μηνύματος)
• Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών
• Ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υπουργός Oικονομίας και Aνάπτυξης
• Η κα. Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού
• Ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού
• Ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
• Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt
• Ο Πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κ. Χάρης Λαλάκος
• Η Πρέσβειρα της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη, Κα. Μαρία Θεοφίλη
• Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Dr. Κωνσταντίνος Κούτρας
• Οι εκπρόσωποι των Θεσμών κκ. Declan Costello, Nicola Giammarioli και Francesco Drudi

ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Εισηγμένων εταιριών
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές μια εκτεταμένη δυνατότητα επαφών μέσω 153 one-to-one συναντήσεων με εισηγμένες και μη εταιρείες καθώς και με τα μέλη της Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

“Συνάντηση Ξένων Θεσμικών Επενδυτών με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο”:
Η συνάντηση διοργανώθηκε για τον Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά να αναφέρουμε τα ακόλουθα: Funds: Bluecrest - Cyrus Capital - Fir Tree - Knighthead Capital - Stonehill Capital - Waterwheel Capital - Graham Capital – Greylock - Hayman Capital – Oppenheimer – Serengeti - American Century – Caxton – Goldentree - Marathon Asset Management – Prudential - Smithcove Capital -Goldentree

“Συνέντευξη Τύπου”
Στα πλαίσια του Συνεδρίου διοργανώθηκε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τα Ομογενειακά ΜΜΕ της Νέας Υόρκης και στην οποία συμμετείχαν ολοι οι Υπουργοί.

“Συνεντεύξεις σε Διεθνή Media”
Παράλληλα διοργανώθηκαν συναντήσεις με τα διεθνή Media που παραβρέθηκαν στο Συνέδριο: Wall Street Journal, Bloomberg, YAHOO, Reuters, New York Times, Tradewinds, Barrons, Institutional Investor κ.ά.

Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε ότι η χρονική στιγμή που διοργανώνεται το Συνέδριο είναι βέλτιστη. Μετά από χρόνια ύφεσης, η οικονομία στην Ευρώπη που έχει πληγεί περισσότερο φαίνεται να μπαίνει σε μια περίοδο οικονομικής ανάκαμψης.
Η ολοκλήρωση της Τρίτης Αξιολόγησης ενισχύει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η οποία μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην οικονομική ανάκαμψη.
Εκτός από τον χρηματοπιστωτικό τομέα η Ελλάδα παρουσιάζει επενδυτικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς όπως η ενέργεια, η βιομηχανία, τα έργα υποδομών, τα logistics, ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες. Παρότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, υπάρχουν ακόμα πολλοί στόχοι να επιτευχθούν. Υπογράμμισε τη σημασία συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και ανέφερε την ανάγκη να εμπνεύσει η χώρα εμπιστοσύνη στους ξένους επενδυτές όσον αφορά την πολιτική και νομοθετική σταθερότητα και διαφάνεια ούτως ώστε οι επενδυτές να μπορούν να προχωρήσουν με τις επενδύσεις τους.
Το Capital Link Invest in Greece Forum μεταδίδει το κατάλληλο μήνυμα σε ένα μεγάλο κοινό που αποτελεί το κέντρο αποφάσεων.
Αυτό είναι ένα Διεθνές Συνέδριο για την Ελλάδα το οποίο πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη στο οποίο συμμετέχουν ανώτατοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και επιχειρηματίες και προσελκύει την ελίτ της Wall Street.
Με προϊστορία 19 ετών, έχει καθιερωθεί σαν την κύρια πλατφόρμα δια μέσω της οποίας οι Αμερικάνοι επενδυτές ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας και για τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Στην εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Θεοχάρης Λαλάκος ανέδειξε το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στις οικονομικές και επενδυτικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, κατά την οποία οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την εγκαθίδρυση ομάδας εργασίας μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων.
Παράλληλα, οι Αμερικανοί επενδυτές εξέφρασαν το ανανεωμένο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της ψηφιακής τεχνολογίας, των υποδομών, καθώς και στον αγρο-διατροφικό και κτηματομεσιτικό τομέα.
Η νέα αυτή δυναμική στις διμερείς οικονομικές, εμπορικές, και επενδυτικές σχέσεις καταδεικνύεται, επίσης, από το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 2018.
Ο Πρέσβης κ. Λαλάκος, τόνισε, επίσης, τις θετικές εξελίξεις ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και τις αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με τους μακροοικονομικούς δείκτες. Η ελληνική οικονομία, κατέληξε, μετακινείται σταδιακά από μια κατάσταση παρατεταμένης κρίσης σε μια κατάσταση σταθερής οικονομικής αναζωογόνησης, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης