Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ακόμη και αν η Apple ξεπεράσει το 1 τρισ. δολ. κεφαλαιοποίησης, δε θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην ιστορία

tags :
Ακόμη και αν η Apple ξεπεράσει το 1 τρισ. δολ. κεφαλαιοποίησης, δε θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην ιστορία
Η αξία της Apple βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από την αξία της Dutch East India Company
Τη στιγμή που η Apple βρίσκεται μισή «ανάσα» από το να ξεπεράσει το 1 τρισεκ. δολάρια κεφαλαιοποίησης στις χρηματιστηριακές αγορές της Wall Street, η Visual Capitalist επισημαίνει σε ανάλυσή της πως ο κολοσσός του Steve Jobs απέχει πολύ ακόμη από το να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στην ιστορία.
Η εταιρεία αναλύσεων διαπιστώνει πως, έπειτα από αναπροσαρμογή των οικονομικών μεγεθών στα σημερινά επίπεδα, η αξίας της ολλανδικής Dutch East India Company, η οποία απολάμβανε μονοπώλιο κατά τον 16ο αιώνα στην Ασία, ανέρχεται σε 7,9 τρισεκ. δολάρια.
Το ποσό είναι υψηλότερο από το ΑΕΠ Ιαπωνίας και Γερμανίας μαζί, ενώ ξεπερνά τη συνολική κεφαλαιοποίηση των Apple, Microsoft, Amazon, ExxonMobil, Berkshire Hathaway, Tencent και Wells Fargo!
Η Dutch East India Company δεν επλήγη από τη «Μανία της Τουλίπας» στην Ολλανδία, ενώ έφτασε σε ένα σημείο να απασχολεί πάνω από 70.000 εργαζομένους!
Ωστόσο, οι αναλυτές της Visual Capitalist διαπιστώνουν πως ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις σε λειτουργία με μεγαλύτερη αξία από την Apple, όπως η Saudi Aramco (4,1 τρισεκ. δολάρια, δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε αρχική δημόσια προσφορά).
Την ίδια στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της PetroChina υπολογίζεται σήμερα σε 1,4 τρισεκ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η Standard Oil είχε, επίσης, ξεπεράσει το «φράγμα» του 1 τρισεκ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης