Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη της Αργεντινής θα συνεχιστεί

tags :
Moody's: Η βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη της Αργεντινής θα συνεχιστεί
Αισιόδοξη για την οικονομία της Αργεντινής η Moody's
Η Αργεντινή έχει πραγματοποιήσει πρόοδο σε βασικά μεταρρυθμιστικά μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση των μακροχρόνιων οικονομικών στρεβλώσεων, καθώς και στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, αναφέρει σε ανάλυσή της η Moody's Investors, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του κ. Προέδρου Mauricio Macri έχει εφαρμόσει πλήθος μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος τα επόμενα χρόνια.
Οι εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο ενίσχυσαν την κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει σε πρόσθετες φορολογικές, εργατικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει οι θετικές οικονομικές τάσεις να συνεχιστούν κατά τη διετία 2018-2019.
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου 2017, η Moody's προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, από «Β3» σε «B2», διατηρώντας σταθερό το outlook.
Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τα πλεονεκτήματα της Αργεντινής ως μεγάλη, διαφοροποιημένη οικονομία και το μέτριο κατά κεφαλήν εισόδημα, έναντι των πιστωτικών προκλήσεων που δημιουργούν τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και η εξάρτηση από την εξωτερική χρηματοδότηση, γεγονός που αυξάνει την ευαισθησία της έναντι των εξωτερικών κινδύνων.
Η κυβέρνηση έχει επιτύχει επίσημα πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο θα φθάσει το 4,2% του ΑΕΠ το 2017, και θα μειώνεται κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως το 2018 και το 2019.
Μετά από χρόνια οικονομικής ύφεσης, η Αργεντινή θα καταγράψει ανάπτυξη την περίοδο 2017-18, για πρώτη φορά από το 2011.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένει η οικονομία να μεγεθυνθεί κατά 3% το 2017 και κατά 3,5% το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης