Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το outlook για αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες το 2018

tags :
Moody's: Σταθερό το outlook για αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες το 2018
Αισιόδοξη η Moody's για τον κλάδο των αερομεταφορών
Σε σταθερές όρισε τις προοπτικές (outlook) των επόμενων 12-18 μηνών για τις αεροπορικές, τις εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών και τις ναυτιλιακές εταιρείες, παγκοσμίως, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία θα παρουσιάσει περιθώρια λειτουργικών κερδών 8,5%-10% μέχρι το 2019, με τους αερομεταφορείς των Η.Π.Α. να παραμένουν οι πιο κερδοφόροι.
Τα έσοδα της βιομηχανίας θα αυξηθούν κατά περίπου 4%, αντισταθμίζοντας το υψηλότερο κόστος εργασίας και καυσίμων.
Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα συνεχίσουν να οδηγούν την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, ακολουθούμενες από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α..
Σε ό,τι αφορά στον κλάδο μίσθωσης αεροσκαφών, θα παρουσιάσει περιθώρια 8%-9% κατά το επόμενο έτος, αν και ο ανταγωνισμός από τις νεοεισερχόμενες θα περιορίσει την ανοδική πορεία.
Η Moody's προβλέπει χαμηλό EBITDA στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, τόσο την εμπορική όσο και την τουριστική, οδηγώντας τις σταθερές προοπτικές του κλάδου.
Το τμήμα θαλάσσιων μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων θα συνεχίζει να ταλανίζεται από την υπερπροσφορά, αλλά η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί αισθητά.
Να σημειωθεί ότι οι προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για τον ναυτιλιακό κλάδο μεταβλήθηκαν σε «σταθερές» από «αρνητικές» τον Μάιο του 2017, υποστηριζόμενες από τη συγκράτηση της πλεονάζουσας προσφοράς πλοίων.
Η Moody's αναμένει τα κέρδη EBITDA για τις ναυτιλιακές εταιρείες να μειωθούν περαιτέρω το 2017, έως 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης