Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Δεν αναμένονται ισχυρά κέρδη για τις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών το 2018

Morgan Stanley: Δεν αναμένονται ισχυρά κέρδη για τις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών το 2018
Δεν αναμένεται να συνεχιστούν τα ισχυρά κέρδη για τις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών το 2018, εκτιμά η Morgan Stanley
Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν αναμένεται να «δουν» τα ισχυρά κέρδη του 2017 και το 2018, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Οι λεγόμενες εταιρείες FAANG - Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Alphabet (μητρική της Google) - ήταν οι μεγάλοι νικητές του 2017, αλλά οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι είναι λιγότερο πιθανό να δουν σημαντικά κέρδη στο νέο έτος.
«Ενώ πιστεύουμε ότι οι θεμελιώδεις παράγοντες που οδηγούν τις μετοχές παραμένουν ανέπαφοι, η ιστορία δείχνει ότι οι αποδόσεις ενδέχεται να μετριάσουν το ρυθμό τους και αμφισβητούμε αν η ανάπτυξη πάνω από την αξία μπορεί να συνεχίσει να είναι τόσο σημαντική ως οδηγός των αποδόσεων», έγραψαν οι αναλυτές, με επικεφαλής τον Benjamin Swinburne.
Αυτές οι πέντε μετοχές αντιπροσωπεύουν περίπου το 24% της προσαυξημένης κεφαλαιοποίησης αγοράς του S&P 500.
Ο Swinburne θεωρεί την Google πιο εκτεθειμένη σε μια καταναλωτική ύφεση, και λιγότερο εκτεθειμένη τη Netflix.
Οι μετοχές του Facebook έχουν ενισχυθεί κατά 56% μέχρι στιγμής το 2017, έναντι κερδών 55% για την Amazon, 49% για την Apple, 51% για το Netflix και 33% για την Alphabet.
Την ίδια ώρα, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 19% από την αρχή του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης