Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazarian (Japonica): Ο Τσίπρας τα κατάφερε καλύτερα από άλλες ελληνικές κυβερνήσεις

tags :
Kazarian (Japonica): Ο Τσίπρας τα κατάφερε καλύτερα από άλλες ελληνικές κυβερνήσεις
Τα μέλη των προηγούμενων κυβερνήσεων Ελλάδας και Πορτογαλίας πρέπει να ντρέπονται, σύμφωνα με τον Kazarian
Σταθερά υπέρ των επενδύσεων στην Ελλάδα εμφανίζεται ο επικεφαλής της Japonica, Paul Kazarian, ο οποίος προετοιμάζεται, πλέον, να ξεκινήσει επενδύσεις και στην Πορτογαλία, ανοίγοντας γραφεία της επενδυτικής του εταιρείας στη Λισαβόνα.
Μιλώντας στο Reuters, υπογράμμισε ότι «τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία έχουν ακολουθήσει πολύ καλή πορεία την τελευταία 2ετία, σε ό,τι αφορά την τακτοποίηση των δημοσιονομικών τους.
Ας παραδεχθούμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι θετικό και ας μην ξεχνάμε ότι και οι δύο έχουν σοσιαλιστικές κυβερνήσεις».
Ο γνωστός επενδυτής προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, υποστηρίζοντας ότι «ποτέ δεν θα πίστευα ότι μία σοσιαλιστική κυβέρνηση, χωρίς background στις επιχειρήσεις και στη διαχείριση θα είχε μία τόσο καλή πορεία (τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Πορτογαλία).
Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό.
Εάν ήμουν μέλος των προηγούμενων κυβερνήσεων θα ένοιωθα ντροπιασμένος».
H Japonica κατέστη ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικού χρέους το 2013, σε μία εποχή που οι περισσότεροι επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα.
Μάλιστα προσφέρθηκε να αγοράσει ελληνικό χρέος ονομαστικής αξίας 2,9 δισ. ευρώ.
Ο Kazarian δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις επενδύσεις του και περιορίστηκε να πει ότι είναι ένας «επενδυτής μακροχρόνιου ορίζοντα» για το ελληνικό χρέος, ενώ προσέθεσε ότι ορισμένα από τα ομόλογα που έχει στην κατοχή του έχουν ωριμάσει.
Υποστήριξε ότι την εποχή που αγόρασε το ελληνικό χρέος αυτό εμφάνιζε «μία ανωμαλία» η οποία δεν ισχύει πλέον.
Σε ό,τι αφορά την Πορτογαλία, τόνισε ότι αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς τεχνολογίας και real estate.
Υποστηρίζει ότι μεγάλες επενδύσεις και θεωρεί ότι η Πορτογαλία έχει δυνατότητες κυρίως αναφορικά με εταιρείες που επικεντρώνονται στην εγχώρια αγορά.
«Εάν μπορέσει να βρεις πολύ καλό franchise ή κάποιες επιχειρήσεις, μπορείς με τη σωστή τακτική να τις κάνεις παγκόσμιες επιχειρήσεις, ανταγωνιστικές διεθνώς και έτσι να αυξήσεις την αξία τους», υποστηρίζει ο επενδυτής αναφερόμενος στις πορτογαλικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης