Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Αμερικανού ΥΠΕΞ με τον Καναδό πρωθυπουργό για την κρίση στη Β. Κορέα

Συνάντηση Αμερικανού ΥΠΕΞ με τον Καναδό πρωθυπουργό για την κρίση στη Β. Κορέα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, σχεδιάζει να συναντήσει την Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau την επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης με τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πηγή της καναδικής κυβέρνησης.
Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Βανκούβερ τον Ιανουάριο 2018 για να συζητήσουν για τη Βόρεια Κορέα.
Κατά τη διάρκεια ημερήσιας επίσκεψης στην Οττάβα στις 19 Δεκεμβρίου 2017, ο Tillerson θα συναντηθεί επίσης με την υπουργό Εξωτερικών Chrystia Freeland.
Η Βόρεια Κορέα πυροδότησε πυραύλους πάνω από την Ιαπωνία, ενώ την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι τα στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας σήμαινε ότι το ξέσπασμα του πολέμου ήταν "επιβεβλημένο γεγονός".
Κανείς στα γραφεία του Trudeau και της Freeland δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια, ενώ η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Οτάβα αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η Freeland δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι συνομιλίες στο Βανκούβερ θα δείξουν την ενότητα της διεθνούς κοινότητας, όσον αφορά την άσκηση πιέσεων στην Πιονγκγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης