Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Επενδυτές, το «πάρτι» στις αγορές των αναδυόμενων οικονομιών τελείωσε

tags :
Societe Generale: Επενδυτές, το «πάρτι» στις αγορές των αναδυόμενων οικονομιών τελείωσε
Αντιστροφή του κλίματος στις αναδυόμενες οικονομίες διαπιστώνει η Societe Generale
Αντιστροφή του κλίματος στις χρηματιστηριακές αγορές των αναδυόμενων οικονομιών διαπιστώνουν οι αναλυτές της Societe Generale, κάνοντας λόγο για αισθητά μειωμένες αποδόσεις από το επόμενο έτος.
Με βάση τον σχετικό δείκτη «Emerging Markets» της MSCI, οι χρηματιστηριακές αγορές των αναδυόμενων οικονομιών έχουν ενισχυθεί σχεδόν 30%!
Να επισημανθεί πως για το σύνολο του 2017, ο παγκόσμιος δείκτης της MSCI έχει ενισχυθεί κατά περίπου 19% (20% στην Ευρώπη), όταν ο S&P 500 στη Wall Street έχει καταγράψει άνοδο 18,3% για την ίδια χρονική περίοδο.
Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας διαπιστώνουν, ωστόσο, ότι ο MSCI Emerging Markets υποχώρησε 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από πτώση 3% την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2017, διακόπτοντας την ανοδική τάση.
Την ίδια στιγμή, ο S&P 500 συνεχίζει την εντυπωσιακή ανοδική του πορεία.
Παράλληλα, η Societe Generale αναμένει ανάκαμψη του δολαρίου Η.Π.Α. από το επόμενο έτος, κάτι που θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις αναδυόμενες οικονομίες.
Οι αναδυόμενες αγορές πλήττονται, την ίδια στιγμή, από ένα πολύ υψηλό εταιρικό χρέος.
«Συνήθως τα προβλήματα χρέους των αναδυόμενων οικονομιών και το αμερικανικό δολάριο, πηγαίνουν χέρι-χέρι», σχολιάζει χαρακτηριστικά η τράπεζα.



Το 2017 θα είναι η πρώτη χρονιά χωρίς μηνιαία πτώση για τον δείκτη MSCI AC World Index!

Σε περίπτωση που οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές κινηθούν -συνολικά- ανοδικά και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, το 2017 θα είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία που ο δείκτης MSCI AC World Index δεν θα έχει σημειώσει μηνιαία πτώση!
Μάλιστα, η εντυπωσιακή επίδοση θα έρθει σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ουκ ολίγες εντάσεις, με εκλογικές διαδικασίες σε μεγάλες οικονομίες που απειλούνται από τον λαϊκισμό, με γεωπολιτικές εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο και την πόλεμο στη Συρία να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ανοδικό σερί του δείκτη δεν άρχισε τον Ιανουάριο του 2017, αλλά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, λίγο πριν εκλεχθεί ως Πρόεδρος των Η.Π.Α. ο Donald Trump.
Για το σύνολο του 2017, ο παγκόσμιος δείκτης της MSCI έχει ενισχυθεί κατά περίπου 19% (20% στην Ευρώπη και 30% στις αναδυόμενες οικονομίες!), όταν ο S&P 500 στη Wall Street έχει καταγράψει άνοδο 18,3% για την ίδια χρονική περίοδο.



Ο δείκτης-βαρόμετρο στη Νέα Υόρκη δεν έχει σημειώσει μηνιαία υποχώρηση για 13 συνεχόμενους μήνες!



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης