Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τέλος στη ραγδαία άνοδο των «FAANG» από το 2018

tags :
Morgan Stanley: Τέλος στη ραγδαία άνοδο των «FAANG» από το 2018
Η εντυπωσιακή άνοδος στις τεχνολογικές μετοχές της Wall Street θα λάβει τέλος το 2018, σύμφωνα με τη Morgan Stanley
Οι μετοχές των κολοσσιαίων τεχνολογικών της Wall Street δε θα συνεχίσουν τη ραγδαία άνοδό τους κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με όσα εκτιμούν σε ανάλυσή τους οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley.
Πρόκειται για την ομάδα των «FAANG», εκ των αρχικών γραμμάτων των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google (Alphabet).
Αν και τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των εταιρειών παραμένουν ισχυρά, η επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει πως «η ιστορία δείχνει ότι οι αποδόσεις θα μετριαστούν».
Οι παραπάνω πέντε μετοχές αντιπροσωπεύουν περίπου το 24% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500.
Η τράπεζα θεωρεί πως οι Netflix και Google είναι πιο εκτεθειμένες σε μια ενδεχόμενη πτώση της ζήτησης από πλευράς καταναλωτών.
Οι μετοχές του Facebook έχουν ενισχυθεί κατά 56% μέχρι το 2017, έναντι 55% για την Amazon, 49% για την Apple, 51% για το Netflix και 33% για την Alphabet.
O S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 19% μέσα στο τρέχον έτος.

Το επενδυτικό κοινό αποστρέφεται πλέον τις κολοσσιαίες τεχνολογικές της Wall, σύμφωνα με τη Goldman Sachs (1/12/2017)

Αν και οι μετοχές των κολοσσιαίων τεχνολογικών εταιρειών οδήγησαν το «ράλι» των κύριων χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street μέσα στο 2017, πλέον διαπιστώνεται πως οι επενδυτές απομακρύνουν τα κεφάλαιά τους από τον κλάδο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Όπως σημειώνεται, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μειωμένη τοποθέτηση στις «FAAMG» (όχι τις «FAANG», εξαιρείται η Netflix και συμπεριλαμβάνεται η Microsoft), δηλαδή τις μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Microsoft και Alphabet (μητρική της Google.
Μόνο το 2017, οι παραπάνω μετοχές έχουν ενισχυθεί μεταξύ 30,8% και 60%, όταν η αντίστοιχη επίδοση για τον δείκτη-βαρόμετρο S&P 500 ανέρχεται σε 18,3%, με βάση το χθεσινό κλείσιμο.
Το σύνολο των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street, έχει σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο 37% εντός του τρέχοντος έτους.



Η Goldman Sachs διαπιστώνει πως οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων είναι περισσότερο απαισιόδοξοι για τη μετοχή της Apple, την εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις Η.Π.Α., με μέση μείωση τοποθετήσεων κατά 1,13%, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 35 μονάδων βάσης για το σύνολο του κλάδου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης