Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital: Ασταμάτητες και το 2018 οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της Wall Street

tags :
RBC Capital: Ασταμάτητες και το 2018 οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της Wall Street
Το «ράλι» για τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall δε θα λάβει τέλος το 2018
Οι κολοσσιαίες τεχνολογικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης θα συνεχίσουν την ξέφρενη πορεία τους και κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Mark Mahaney, αναλυτής της RBC Capital Markets.
Βέβαια, σημειώνει ο οικονομολόγος, το επόμενο έτος οι εν λόγω εταιρείες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ουκ ολίγους κανονιστικούς ελέγχους, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πρόστιμα -μαμούθ.
Ενδεικτικά, Facebook και Google αντιμετωπίζουν έρευνες σχετικά με τον ρόλο τους στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένες Πολιτειών, το 2016.
Την ίδια στιγμή, η Apple αντιμετωπίζει μία έτερη πρόκληση, καθώς οι προβλεπόμενες πωλήσεις του νέου iPhone είναι κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η Ε.Ε. προσπαθεί να αποτρέψει τη φοροδιαφυγή και τις μονοπωλαικές πρακτικές των τεχνολογικών εταιρειών στα κράτη-μέλη της, με τους Αμερικανούς νομοθέτες να εξετάζουν παρόμοιες κινήσεις.
Επίσης, καθώς οι δυνατότητες των προγραμμάτων AI (τεχνητή νοημοσύνη) αυξάνονται ταχύτατα και οι τεχνολογικές εταιρείες αυτοματοποιούν με επιτυχία τις ανθρώπινες θέσεις εργασίας, αυξάνονται και οι ανησυχίες σχετικά με τον κοινωνικό αντίκτυπο.
Ωστόσο, ο αναλυτής επικαλείται για τις προβλέψεις του την τεράστια κεφαλαιοποίηση των «FAANG» (Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google), αλλά και τα τεράστια έσοδα και καθαρά κέρδη που παρουσιάζουν «με εξαιρετική συνέπεια».
Σε αντίθετο κλίμα, η Morgan Stanley ανέφερε νωρίτερα σήμερα (11 Δεκεμβρίου 2017) πως οι «FAANG» δε θα συνεχίσουν τη ραγδαία άνοδό τους κατά το επόμενο έτος.
Αν και τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των εταιρειών παραμένουν ισχυρά, η επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει πως «η ιστορία δείχνει ότι οι αποδόσεις θα μετριαστούν».
Οι παραπάνω πέντε μετοχές αντιπροσωπεύουν περίπου το 24% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500.
Η τράπεζα θεωρεί πως οι Netflix και Google είναι πιο εκτεθειμένες σε μια ενδεχόμενη πτώση της ζήτησης από πλευράς καταναλωτών.
Οι μετοχές του Facebook έχουν ενισχυθεί κατά 56% μέχρι το 2017, έναντι 55% για την Amazon, 49% για την Apple, 51% για το Netflix και 33% για την Alphabet.
O S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 19% μέσα στο τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης