Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περαιτέρω ενίσχυση 20% του ευρώ έναντι του δολαρίου «βλέπει» η Citigroup

tags :
Περαιτέρω ενίσχυση 20% του ευρώ έναντι του δολαρίου «βλέπει» η Citigroup
Η Citigroup εκτιμά πως το ευρώ θα φτάσει στα 1,30 δολάρια μέσα στο 2018
Τη στιγμή που το ευρώ έχει ήδη ενισχυθεί κατά περίπου 10,8% έναντι του δολαρίου Η.Π.Α. μέσα στο τρέχον έτος -μετά από συνεχόμενη πτώση την περίοδο 2014-2016-, με την ισοτιμία να διαπραγματεύεται -περί τις 21:10- στα 1,179 δολάρια ανά ευρώ, οι αναλυτές της Citigroup αναμένουν περαιτέρω άνοδο για το ευρωπαϊκό νόμισμα το 2018.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα «βλέπει» το ευρώ να ενισχύεται στα 1,30 δολάρια κατά το επόμενο έτος, ποσό κατά περίπου 20% υψηλότερο σε σχέση με την τρέχουσα ισοτιμία.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Citi δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο που θα κλείσει η ισοτιμία το 2017.
Σε περίπτωση που το ευρώ κλείσει τη χρονιά πάνω από το υψηλό του προηγούμενου έτους (1,16 δολάρια), έχοντας διαπραγματευθεί προηγουμένως κάτω από το χαμηλότερο επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς.
Οι αναλυτές αποκαλούν το φαινόμενο «outside year», κάτι που έχει συμβεί μόνο τρεις φορές από το 1970 στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, επισημαίνουν.
Αν το ευρώ επιτύχει τα παραπάνω, τότε η ιστορία έχει δείξει ότι θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη και 20% το επόμενο έτος!

Euro

Να επισημανθεί ότι από το 2018, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. (Federal Reserve) θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής -μέσω συρρίκνωσης των ισολογισμών τους-, με τον Ε.Κ.Τ. ωστόσο να μην αναμένεται, προς το παρόν, να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης