Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το outlook για τις τράπεζες της Λατινικής Αμερικής

tags :
Moody's: Σταθερό το outlook για τις τράπεζες της Λατινικής Αμερικής
Σταθερές οι προοπτικές για τον τραπεζικό κλάδο στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τη Moody's
Σε σταθερές όρισε τις προοπτικές (outlook) των επόμενων 12-18 μηνών για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου στη Λατινικής Αμερικής ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος την αναμενόμενη βελτίωση της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, η οποία θα σταθεροποιήσει τα λειτουργικά περιβάλλοντα για τις τράπεζες.
Η προκύπτουσα σταθερή ποιότητα του ενεργητικού θα υποστηρίζει τη κερδοφορία και την κεφαλαιοποίηση, ενώ οι καταθέσεις θα συνεχίσουν να παρέχουν μια ισχυρή βάση για την ενίσχυση της πίστωσης, επισημαίνεται.
Οι κίνδυνοι παραμένουν περιορισμένοι, παρά τα πρόσφατα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και τα σκάνδαλα διαφθοράς, ενώ στην ενίσχυση της αβεβαιότητας συμβάλλουν οι προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κολομβία, την Παραγουάη και τη Χιλή.
«Η κερδοφορία των τραπεζών της Λατινικής Αμερικής θα παραμείνει ισχυρή, υποστηριζόμενη από τα υψηλά περιθώρια επιτοκίων, τα ανθεκτικά έσοδα από τα τόκους και το χαμηλό κόστος πίστωσης.
Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στην ψηφιοποίηση θα οδηγήσουν σε περαιτέρω βελτιώσεις στην ήδη ισχυρή λειτουργική αποδοτικότητα της περιοχής, παρά την αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών βραχυπρόθεσμα.
Αν και η εφαρμογή των κανόνων της “Βασιλείας III” ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρόσθετες εκδόσεις ομολόγων, η εξάρτηση της περιοχής από την εγχώρια και τη διασυνοριακή χρηματοδότηση της αγοράς, θα παραμείνει χαμηλή», αναφέρει ο οίκος.
Τα ακόλουθα τραπεζικά συστήματα έχουν σταθερές προοπτικές: Αργεντινή, Βολιβία, Κολομβία, Παραγουάη και Ουρουγουάη.
Τα ακόλουθα τραπεζικά συστήματα έχουν αρνητικές προοπτικές: Βραζιλία, Χιλή και Μεξικό.
Το ακόλουθο τραπεζικό σύστημα έχει θετικές προοπτικές: το Περού.
Όπως παρατηρείται, από την έκθεση απουσιάζει η Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης