Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία «κλίνει» προς τα αεροσκάφη Eurofighter για να αντικαταστήσει τα Tornado

Η Γερμανία «κλίνει» προς τα αεροσκάφη Eurofighter για να αντικαταστήσει τα Tornado
Το Eurofighter Typhoon είναι ένα κοινό project μεταξύ της βρετανικής BAE, της Airbus της Γαλλίας και της Finmeccanica της Ιταλίας
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 ότι τα Ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, είναι το πιθανότερο να αντικαταστήσουν τα αεροσκάφη Tornado, τα οποία θέλει να ξεκινήσει να τα αντικαθιστά σταδιακά το 2025.
Η θέση του υπουργείου φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της γερμανικής αεροπορίας, της οποίας ο επικεφαλής δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι προτιμούσε το F-35 Lockheed Martin, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των στρατιωτικών.
Σε επιστολή προς έναν νομοθέτη των Πρασίνων, ο οποίος είχε ερωτηθεί σχετικά με τις συζητήσεις, το υπουργείο είπε ότι τα F-35 και F-15 και F-18 της Boeing ήταν δευτερεύουσες επιλογές.
"Η υποδεικνυόμενη άποψη του επιθεωρητή της αεροπορίας ότι το F-35 Lightning II είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος διάδοχος του Tornado δεν είναι η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης", γράφει ο υφυπουργός Άμυνας Ralf Brauksiepe στην επιστολή.
Το Eurofighter Typhoon είναι ένα κοινό project μεταξύ της βρετανικής BAE, της Airbus της Γαλλίας και της Finmeccanica της Ιταλίας.
Η προτίμηση του υπουργείου για το Typhoon δεν αποτελεί έκπληξη.
Η Γαλλία και η Γερμανία δήλωσαν νωρίτερα φέτος ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού μαχητικού, καθώς επεκτείνουν τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.
Πολλοί γερμανοί σύμμαχοι στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, των Κάτω Χωρών, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Δανίας, έχουν επιλέξει το F-35 και ορισμένοι έχουν λάβει ήδη παραδόσεις.
Το Βέλγιο αναμένεται να λάβει απόφαση το 2018.
Η σύμβαση για την αντικατάσταση των 85 αεριωθούμενων αεροσκαφών Tornado της Γερμανίας, τα οποία θα τεθούν εκτός λειτουργίας γύρω στο 2030, μπορεί να ανέλθει να στο 1 δισ. ευρώ.
Η αγορά θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο τα επόμενα δύο χρόνια, όπως και μία σύμβαση που θα υπογραφεί έως το 2020 ή το 2021 για να διασφαλιστεί η παράδοση μέχρι το 2025.
Δεν υπάρχει τελική απόφαση πριν από τη σύσταση νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης