Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wall Street αψήφησε το τρομoκρατικό χτύπημα - Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed

tags :
Η Wall Street αψήφησε το τρομoκρατικό χτύπημα - Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed
Η Wall Street αψήφησε το τρομoκρατικό χτύπημα - Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed
Οι επενδυτές αψήφησαν το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη οδηγώντας σε θετικό πρόσημο τους αμερικανικούς δείκτες, με τον βιομηχανικό Dow Jones και τον δείκτη S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed και τα θετικά νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας.
Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί (ώρα ΗΠΑ) μια συσκευή εξερράγη στο Λιμενικό Σώμα της Νέας Υόρκης, τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που μετέφερε τη συσκευή.
"Αυτή ήταν μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης", δήλωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio σε συνέντευξη Τύπου.
Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη (13/12) τις αποφάσεις νομισματικής της πολιτικής, με μια αύξηση των επιτοκίων να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.
Η νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εύρος 1 - 1,25%, θα είναι η τρίτη και η τελευταία του 2017.
Θα ακολουθήσουν την Πέμπτη (14/12)  οι συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.
Στα εταιρικά νέα ξεχώρισε η είδηση ότι η Apple επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για εξαγορά της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής Shazam.
Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε +0,23% κλείνοντας στις 24.386,03 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο +0,51% στις 6.875,08 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη +0,32% στις 2.659,99 μονάδες.




Συγκρατημένοι σχετικά με την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή -μεσοπρόθεσμα- εμφανίζονται οι Αμερικανοί πολίτες και οι τοπικές επιχειρήσεις, κόντρα στις προειδοποιήσεις ορισμένων αναλυτών για επικείμενη πληθωριστική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) για τον μήνα Δεκέμβριο 2017, η μέση πρόβλεψη ανήλθε σε 2,61%, έναντι επιδόσεων 2,78% και 2,81% τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, επίδοση πάνω από τον στόχο του 2% της Fed αλλά χαμηλότερα από τις προβλέψεις ορισμένων οικονομολόγων.
Να σημειωθεί ότι η Fed, η οποία κρίνεται βέβαιο πως θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, προβλέπεται να προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη τςη νομισματικής πολιτικής από το επόμενο έτος.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαπιστώνει βελτίωση στις συνθήκες της αγοράς εργασίας, τη στιγμή που η ανεργία διαμορφώνεται στο μόλις 4,1%.
Επίσης, πολίτες και επιχειρήσεις αναμένουν αύξηση των εισοδημάτων τους από το 2018.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του δείκτη Dow Jones



Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του δείκτη S&P 500



Οι μεγαλύτεροι χαμένοι και κερδισμένοι του δείκτη Nasdaq




Το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του φορολογικού συστήματος, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας των ΗΠΑ, θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη αρκετά ώστε να δημιουργηθούν πρόσθετα έσοδα ύψους 1,8 τρισ. δολ. σε βάθος 10ετίας, ποσό που θα υπερ-αντισταθμίσει τα έσοδα που θα χαθούν από τη μείωση των φόρων, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσίευσε σήμερα (11/12/2017) το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Σε μια συνοπτική ανάλυση μιας λευκής βίβλου, το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι στηρίζει την εκτίμησή του σε μια εκτιμώμενη αύξηση 0,7 ποσοστιαίας μονάδας στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ.
Η εκτίμηση του Υπουργείου Οικονομικών έρχεται σε σύγκριση με μια ανάλυση από τη Μεικτή Επιτροπή Φορολογίας του Κογκρέσου, που προτείνει ότι η ταχύτερη ανάπτυξη που θα πυροδοτήσει το φορολογικό σχέδιο θα αποφέρει επιπλέον έσοδα ύψους 408 δισ. δολάρια.
Ιδιαίτερα θετικό θα είναι το 2018 τόσο για τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα όσο και για το δολάριο, σύμφωνα με έκθεση της Capital Economics («Global Markets Focus: What does 2018 have in store for developed markets?»).
Σύμφωνα με τον οίκο οι επενδυτές έχουν υποτιμήσει την έκταση της νομισματικής πολιτικής της Fed, καθώς αναμένεται ότι θα είναι πιο επιθετική απ’ ότι έχουν προεξοφλήσει οι αγορές.
Επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης της Capital Economics μεταφράζεται σε ανοδική πορεία τόσο για τις αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων όσο και για το δολάριο.
Η νομισματική πολιτική δεν αναμένεται να πλήξει τις αμερικανικές μετοχές, οι οποίες, όμως, μπορεί να δεχθούν σημαντικές πιέσεις εντός του 2019.
Αυτό αποτελεί αποτέλεσμα της επίδρασης που θα έχει η αύξηση των επιτοκίων στην αμερικανική οικονομία.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που η Ιστορία επαναληφθεί τότε το 2019 θα είναι ένα αρνητικό έτος όχι μόνο για τις αμερικανικές μετοχές αλλά και για όλες τις διεθνείς μετοχικές αγορές.
Η Capital Economics εκτιμά ότι το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ θα κυμαίνεται στα τέλη του 2019 μεταξύ 2,5% και 2,75%.
Αντίθετα εκτιμάται ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων στο γ’ τρίμηνο του 2019.
Η διαφορετική επιτοκιακή πολιτική θα έχει, όπως είναι φυσικό, επιπτώσεις και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Έως τα τέλη του 2018 το ευρώ αναμένεται ότι το ευρώ θα βρίσκεται στα 1,10 δολάρια και το δολάριο στα 120 γιέν.
Το 2018 εκτιμάται, ακόμη, ότι οι μετοχές Ευρωζώνης και Ιαπωνίας θα ακολουθήσουν ελαφρώς καλύτερη πορεία από τις αντίστοιχες των ΗΠΑ.

Μακροοικονομία

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας υποχώρησαν τον Οκτώβριο του 2017 οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, μετά τα ιστορικά υψηλά του προηγούμενου μήνα, όπως έδειξαν σημερινά (11/12/2017) στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.
Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας διαμορφώθηκαν σε 5,99 εκατ. από το ρεκόρ των 6,18 εκατ. του προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, περίπου 5,55 εκατ. άνθρωποι προσελήφθησαν, ενώ 4,85 εκατ. έχασαν τις δουλειές τους.

Εταιρικά νέα

Στα εταιρικά νέα η Apple επιβεβαίωσε σήμερα (11 Δεκεμβρίου 2017) τα σχέδιά της για εξαγορά της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής Shazam, ένα deal που θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων τριών ετών για τον κολοσσό της Silicon Valley, μετά την εξαγορά 3 δισεκ. δολαρίων της Beats Electronics το 2014.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Shazam και η ταλαντούχα ομάδα της θα ενταχθούν στην Apple.
Η Apple Music και η Shazam μοιράζονται το πάθος για τη μουσική και παρέχουν στους χρήστες εξαιρετικές μουσικές εμπειρίες.
Έχουμε συναρπαστικά σχέδια», ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση η Apple.
Η Verizon ανακοίνωσε από την μεριά της πως κατέληξε με σε συμφωνία  με την NFL, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς να παρακολουθούν παιχνίδια από τα κινητά τους.
Η νέα συμφωνία δίνει τη δυνατότητα και στους πελάτες άλλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων να βλέπουν ζωντανά παιχνίδια αμερικάνικου ποδοσφαίρου.
Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο και ανέρχεται στα 1,5 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης