Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κρέμεται από το… μαύρο του ΕΣΡ η συμφωνία για τη διάσωση του Mega

tags :
Κρέμεται από το… μαύρο του ΕΣΡ η συμφωνία για τη διάσωση του Mega
Η … λεπτομέρεια του διαγωνισμού και ο κίνδυνος ακύρωσης του business plan που συμφωνήθηκε με τις τράπεζες
Στα χέρια του ΕΣΡ κρέμεται η τύχη της διάσωσης του τηλεοπτικού σταθμού Mega μετά τη συμφωνία των μετόχων με τις τράπεζες και την έγκρισή της από τα credit committees.
Και αυτό διότι η συμφωνία διάσωσης τελεί πέραν των άλλων τελεί υπό την αίρεση ότι ο σταθμός θα παραμείνει σε λειτουργία, την άδεια θα διεκδικήσει μια νέα εταιρία των μετόχων του καναλιού με την υποχρέωση να απορροφήσει τις υποχρεώσεις του Mega αλλά και την περιουσία του στα πλαίσιο της συμφωνίας συνδιαλλαγής του άρθρου 106β.
Όμως η προκήρυξη που δημοσίευσε το ΕΣΡ προβλέπει ότι όσοι δεν λάβουν άδεια στο διαγωνισμό θα πάψουν να εκπέμπουν  στα τέλη Φεβρουαρίου.
Ωστόσο το Mega είναι αδύνατο να συμμετέχει στο διαγωνισμό και να λάβει από μόνο του άδεια ενώ και η διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 106β ακόμα και αν όλα κυλήσουν σε χρόνους ρεκόρ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν την παρέλευση τετραμήνου από την κατάθεσή της η οποία υπολογίζεται εκτός απροόπτου ότι θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου.
Έτσι επαφίεται στην κρίση του ΕΣΡ αν το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί μετά το τέλος Φεβρουαρίου ακόμα και αν έχει λάβει την άδεια η εταιρία που μέσω του άρθρου 106β θα δεσμεύεται ότι αποτελεί τη διάδοχο επιχείρηση του τηλεοπτικού σταθμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διοίκηση του ΕΣΡ επισκέφτηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων θέτοντας μεταξύ άλλων και το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς ωστόσο να λάβουν απάντηση.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού δεν υπάρχει δυνατότητα διάσωσης του Mega καθώς βασικό περιουσιακό στοιχείο του τηλεοπτικού σταθμού σήμερα είναι τα υψηλά ποσοστά θεαματικότητας που απολαμβάνει ενώ κατ ουσίαν δεν έχει πρόγραμμα εδώ κι δεκαοκτώ μήνες.
Η διακοπή εκπομπής είναι προφανές ότι θα οδηγήσει σε απαξίωση του τηλεοπτικού σταθμού αλλά και θα ακυρώσει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες και το οποίο βασίζεται στην αδιάλειπτη εκπομπή προγράμματος που μεταφράζεται και σε διαφημιστικά έσοδα για το κανάλι παρ ότι ουσιαστικά δεν λειτουργεί εμπορικό τμήμα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης