Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shiller (Πανεπιστήμιο Yale): «Φούσκα» το Bitcoin – Ενδέχεται όμως να ενισχυθεί περαιτέρω

tags :
Shiller (Πανεπιστήμιο Yale): «Φούσκα» το Bitcoin – Ενδέχεται όμως να ενισχυθεί περαιτέρω
Ο Robert Shiller επιμένει πως το Bitcoin είναι μία επενδυτική «φούσκα»
Το Bitcoin εμπεριέχει όλα τα οικονομικά χαρακτηριστικά που ορίζουν την επενδυτική «φούσκα», υποστήριξε σήμερα (11 Δεκεμβρίου 2017) ο διακεκριμένος, νομπελίστας οικονομολόγος κ. Robert Shiller, παραδεχόμενος ωστόσο ότι το «ράλι» στην τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ίσως να μην έχει φτάσει στο τέλος του.
Μιλώντας στο CNBC, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale έκανε λόγο για μια «μόλυνση». «Οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι βλέποντας άλλους ανθρώπους να επενδύουν.
Έξυπνοι άνθρωποι επενδύουν σε αυτό (το Bitcoin), αλλά είναι προσεκτικοί.
Δεν κάνουν πολλά», συμπλήρωσε.
Ο κ. Shiller επισήμανε ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να «παίξουν» με το ψηφιακό νόμισμα.
Ωστόσο, «θα ήταν λάθος να τοποθετήσουν ένα υψηλό ποσοστό του χαρτοφυλακίου τους, καθώς η τιμή του Bitcoin έχει δεκαπλασιαστεί μέσα στο 2017».
Περί τις 23:50, η τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος πραγματοποιεί «ράλι» 13,2% στην αμερικανική πλατφόρμα «Coinbase», στα 17.299,8 δολάρια ανά μονάδα, με κεφαλαιοποίηση 289,5 δισεκ. δολάρια!
Την ίδια στιγμή, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του Βitcoin που έκαναν «ντεμπούτο» χθες στην πλατφόρμα της CBOE, έκλεισαν σήμερα στα 18.660 δολάρια ανά μονάδα, όταν το ιστορικό υψηλό στην αγορά διαμορφώνεται στα 18.278 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης