Τελευταία Νέα
Διεθνή

RT: Οι αρχές της Λέσβου μπλοκάρουν πλοίο με εξοπλισμό για μετανάστες

RT: Οι αρχές της Λέσβου μπλοκάρουν πλοίο με εξοπλισμό για μετανάστες
Οι αρχές στο νησί της Λέσβου εμπόδισαν ένα πλοίο που μετέφερε οικιακό εξοπλισμό για πρόσφυγες και άλλους μετανάστες
Στην κινητοποίηση των αρχών και των κατοίκων της Λέσβου για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των υπεράριθμων μεταναστών αναφέρεται με σημερινό (11 Δεκεμβρίου 2017) δημοσίευμά του πρακτορείο Russia Today.
Οι αρχές στο νησί της Λέσβου εμπόδισαν ένα πλοίο που μετέφερε οικιακό εξοπλισμό για πρόσφυγες και άλλους μετανάστες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της κυβέρνησης και της ΕΕ να μεταφέρουν περισσότερους ανθρώπους στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Ένα ναυλωμένο πλοίο από την κυβέρνηση που μετέφερε τα εμπορευματοκιβώτια, παρέμεινε αγκυροβολημένο στην κεντρική πόλη του νησιού, αφού τα δημοτικά οχήματα χρησιμοποιήθηκαν για να μπλοκάρουν τις λιμενικές εγκαταστάσεις.
Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού έπρεπε να αποφασίσει αργότερα τη Δευτέρα για το αν θα άρει τον αποκλεισμό μετά από συνομιλίες με την κυβέρνηση.
Η Αθήνα θα επιταχύνει την μετεγκατάσταση χιλιάδων μεταναστών από τα νησιά της στην ηπειρωτική χώρα, πριν από την έναρξη του χειμώνα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με στοιχεία της Δευτέρας.
Η Ελλάδα έπεισε την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα να δεχτεί τις μεταναστευτικές επιστροφές από την ηπειρωτική χώρα και όχι μόνο από τα νησιά του Αιγαίου, όπως συμφωνήθηκε προηγουμένως στο πλαίσιο του Συμφώνου ΕΕ-Τουρκίας του 2016, σύμφωνα με μία πηγή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης