Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Fund βολιδοσκοπεί το Υγεία σχεδιάζοντας αντιπρόταση – Τι θα κάνει ο Αποστολόπουλος;

tags :
Fund βολιδοσκοπεί το Υγεία σχεδιάζοντας αντιπρόταση – Τι θα κάνει ο Αποστολόπουλος;
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιο fund και να υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του 10% έως 20% των μετοχών του Υγεία
Πολύ σύντομα η υπόθεση της εταιρίας Υγεία του ομίλου MIG θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Τετάρτη ή Πέμπτη έως 14/12 θα εγκρίνει την πρόταση εξαγοράς έως του 30% του Υγεία από τον όμιλο Αποστολόπουλου.
Εν συνεχεία το διοικητικό συμβούλιο του Υγεία θα συνεδριάσει και με την γνωμοδότηση του συμβούλου που έχει προσλάβει θα απορρίψει την πρόταση Αποστολόπουλου ως μη συμφέρουσα.
Μετά από αυτή την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αναμένονται δύο εξελίξεις
1)Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιο fund και να υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του 10% έως 20% των μετοχών του Υγεία σε τιμή προφανώς υψηλότερη της πρότασης Αποστολόπουλου.
Εικάζεται ότι δεν θα είναι το Fortress ή το CVC.
2)Ο όμιλος Αποστολόπουλου εφόσον απορριφθεί η πρόταση από το Υγεία και άπαξ και έχει εμφανιστεί νέο fund που υποβάλλει ανταγωνιστική πρόταση είτε θα υποβάλλει νέα πρόταση τροποποιημένη, υποχρεωτικά όμως για το 30% - αυτό σημαίνει μεγαλύτερο τίμημα από το προσφερθέν – είτε θα αποσυρθεί.
Με τον ένα ή άλλο τρόπο το Υγεία μια από τις σοβαρότερες εταιρίες του κλάδου υγείας στην Ελλάδα, που ανήκει στον όμιλο MIG με 71% περίπου θα βρεθεί στο επίκεντρο εξέλιξη που επιβεβαιώνει την αξία της εταιρίας και με όρους χρηματιστηριακούς αλλά και ως ένα περιουσιακό στοιχείο βελτιούμενης αξίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης