Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Παρίσι ο Τσίπρας για τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα - «Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες»

Στο Παρίσι ο Τσίπρας για τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα - «Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες»
Η διάσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron
(upd) Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα, την οποία διοργανώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
«Στηρίζουμε έμπρακτα τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί και βρίσκεται εντός στόχων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», τόνισε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του μέσω Twitter.
Τίτλος της συνόδου είναι «One planet summit» και σε αυτήν θα συμμετάσχουν περίπου 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής κεντρικών τραπεζών, δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, ΜΚΟ, επιχειρηματίες, ενώ εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν συνολικά 2.000 άνθρωποι.
Τους πολιτικούς αρχηγούς, ανάμεσα στους οποίους και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος στο προεδρικό Μέγαρο του «Ελιζέ», όπου θα παραθέσει γεύμα.
Στη συνέχεια, μέσω ποταμόπλοιου στον Σηκουάνα θα μεταφερθούν στο νησάκι «Seguin » (Σεγκέν), όπου διοργανώνεται η Διεθνής Διάσκεψη
Η Ολομέλεια της Συνόδου αρχίζει στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί στις 20:00.
Οι επί μέρους όμως θεματικές εργασίες, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί (10:00 ώρα Ελλάδας) και θα περιλαμβάνουν θέματα όπως αλλαγή της κλίμακας χρηματοδότησης της δράσης για το κλίμα, οικολογική χρηματοδότηση για μια βιώσιμη οικονομία, επιτάχυνση των τοπικών και περιφερειακών δράσεων για την κλιματική αλλαγή, ενίσχυση των δημόσιων πολιτικών για την οικολογική και την αλληλέγγυα μετάβαση.
Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Συνόδου, τρεις είναι οι στόχοι που θα επιδιωχθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας :
- Δράσεις, συγκεκριμένες και συλλογικές
- Καινοτομία
- Αλληλεγγύη



Πρώτη ενημέρωση: 08:00, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης