Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά 2,5 ετών σκαρφάλωσε το πετρέλαιο - Στα 65,21 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε νέα υψηλά 2,5 ετών σκαρφάλωσε το πετρέλαιο - Στα 65,21 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,55% στα 58,31 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (12/12) το πετρέλαιο, με το Brent να αγγίζει νέα υψηλά δυόμισι ετών, δεχόμενο ώθηση από τη διακοπή λειτουργίας αγωγού στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και την πιθανή πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,80% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,21 δολ. ανά βαρέλι, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 65 δολαρίων από τον Ιούνιο του 2015.
Παράλληλα, σημαντική άνοδο καταγράφει και το αργό πετρέλαιο, το οποίο ενισχύεται κατά +0,55% στα 58,31 δολ. ανά βαρέλι.
Η είδηση ότι ο αγωγός «Forties» στη Βόρεια Θάλασσα θα παραμείνει κλειστός για ορισμένες εβδομάδες οδήγησε στην άνοδο του μαύρου χρυσού, καθώς ο αγωγός παρέχει συνολικά 450 χιλ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την περασμένη εβδομάδα είναι πιθανό να έχουν υποχωρήσει κατά 3,78 εκατ. βαρέλια, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί αύριο (13/12) από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, η πιθανή άνοδος των παραγώγών πετρελαίου κατά 416 χιλ. βαρέλια και της βενζίνης κατά 2,18 εκατ. βαρέλια θέτει ορισμένα όρια στο σημερινή άνοδο του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης