Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό ενόψει Fed - Στα 1.244,12 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό ενόψει Fed - Στα 1.244,12 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο απώλεσε τα κέρδη που είχει καταγράψει κατά τη χθεσινή (11/12) συνεδρίαση
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Τρίτη (12/12) ο χρυσός, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας, κατά την οποία θα ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, περί τις 10:52 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.244,12 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας σε σημαντική απόσταση από τη ζώνη των 1.250 δολ. ανά ουγγιά στην οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Σημειώνεται ότι χθες (11/12) ο χρυσός βρέθηκε ξανά υπό πιέσεις παρά το ασθενές δολάριο, λόγω της απομάκρυνσης των επενδυτών από το πολύτιμο μέταλλο, ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης περαιτέρω στοιχεία από πλευράς Fed για την νομισματική της πολιτικής σε ότι αφορά το 2018.
Ως εκ τούτου, το πολύτιμο μέταλλο ενδέχεται να βρεθεί υπό μεγαλύτερες πιέσεις κατά τις επόμενες μέρες, λόγω της αρνητικής επίδρασης που δέχεται από την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης