Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιάκος (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ): Υπόθεση όλων η επόμενη ημέρα της Ελλάδας

Λιάκος (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ): Υπόθεση όλων η επόμενη ημέρα της Ελλάδας
Στόχος μας να κλείσουμε το ίδιο έγκαιρα και την δ’ αξιολόγηση είπε ο κ.Λιάκος
Την θέση πως η επόμενη ημέρα της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων και όχι μέλημα μόνο του σημερινού ή του εκάστοτε κυβερνητικού σχηματισμού διατύπωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δ. Λιάκος κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.
«Στα χρόνια της κρίσης η έννοια της δημοκρατίας συμπιέστηκε και συρρικνώθηκε.
Πρέπει να την ανακαλύψουμε πάλι, ως "ορίζοντα νοήματος" για την πολιτική συμμετοχή και την επίλυση των κοινωνικών ζητημάτων μέσω του διαλόγου και των προωθητικών συνθέσεων.
Η εφαρμογή προοδευτικών αλλαγών προϋποθέτει ευρύ διάλογο με την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς για το κατάλληλο μίγμα πολιτικών και την αξιοποίηση των προοδευτικών πλεονεκτημάτων μας.
Είναι αληθές ότι η χώρα μας έκανε θυσίες, θυσίες που επιτέλους πιάνουν τόπο.
Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα έχοντας όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του, αρκεί να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη στην κοινωνία, να κατανοήσουμε σε βάθος τα προβλήματα και τις επερχόμενες προκλήσεις και να μη φοβηθούμε τις αναγκαίες αλλαγές» τόνισε ο κ.Λιάκος, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες και τα προαπαιτούμενα έως τα μέσα του Ιανουαρίου προκειμένου και στο Eurogroup του Ιανουαρίου να δοθεί το πράσινο φως της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και επισήμως».
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να κινηθεί το ίδιο έγκαιρα και για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης που θα σημάνει και το τέλος του προγράμματος.
Με τον ίδιο έγκαιρο και θετικό τρόπο επιθυμούμε να κλείσουμε και την 4η αξιολόγηση, την αξιολόγηση δηλαδή που θα είναι η τελευταία του προγράμματος
Γεγονός που σημαίνει, όχι μόνο το τέλος του προγράμματος, αλλά και την απαρχή μιας νέας εποχής όπου η ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας, που συνεπάγεται και το ακέραιο βάρος της ευθύνης για την επόμενη μέρα» τόνισε ο κ.Λιάκος, υπογραμμίζοντας πως το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης δεν προβλέπει νέα δημοσιονομικά μέτρα πέραν των ήδη ψηφισμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης