Τελευταία Νέα
Διεθνή

A10 Networks: Οι χάκερς θα μεγαλουργήσουν το 2018 - Πρώτος στόχος τα κρυπτονομίσματα

tags :
A10 Networks: Οι χάκερς θα μεγαλουργήσουν το 2018 - Πρώτος στόχος τα κρυπτονομίσματα
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το κίνητρο για τους χάκερ
Το προηγούμενο έτος σημειώθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων και επιθέσεις ransomware που αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ιστορία, αλλά το 2018 θα μπορούσε να δει ακόμη μεγαλύτερες και πιο συχνές επιθέσεις, προειδοποίησε η εταιρεία τεχνολογίας A10 Networks.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lee Chen τόνισε ότι οι κρυπτοεπιχειρήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κύριο στόχο των χάκερ, καθώς κερδίζουν τη δημοτικότητα.
"Νομίζω ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το κίνητρο για τους χάκερς... Επομένως αναμένετε ότι η συχνότητα, το μέγεθος και ο όγκος των hacks θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2018", δήλωσε ο Chen στο CNBC.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η πλατφόρμα cryptocurrency NiceHash επιβεβαίωσε ότι έχει παραβιαστεί και έχασε περίπου 4.700 bitcoin λόγω χάκερς.
Μετά το "ατύχημα" της NiceHash ακολούθησαν κι άλλες κυβερνοεπιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης των δεδομένων της Equifax που έπληξε σχεδόν 146 εκατομμύρια καταναλωτές και ένα χάκερ στην Uber, από την οποία εκλάπησαν τα προσωπικά δεδομένα 57 εκατομμυρίων χρηστών.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πέρσι, αλλά αναφέρθηκε το 2017.
Το Ransomware WannaCry επηρέασε επίσης περισσότερους από 10.000 οργανισμούς και 200.000 άτομα σε 150 χώρες.
Πολλά από τα περιστατικά που αναφέρθηκαν το 2017 είχαν οικονομικά και πολιτικά κίνητρα, δήλωσε ο Chen, αλλά η πηγή και η αιτία των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μπορεί να είναι οτιδήποτε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης