Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ το 11ο συνέδριο – Να αλλάξουμε σελίδα για την πατρίδα

Χατζηδάκης: Αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ το 11ο συνέδριο – Να αλλάξουμε σελίδα για την πατρίδα
Είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο να περάσουμε από την Ελλάδα της μιζέριας στην Ελλάδα των ευκαιριών είπε ο κ.Χατζηδάκης
Αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ θα είναι το 11ο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 -17 Δεκεμβρίου υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ.Χατζηδάκης
«Το 11ο εθνικό συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ.
Οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο προγραμματικό πλαίσιο για να περάσουμε από την Ελλάδα της μιζέριας στην Ελλάδα των ευκαιριών» υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ.Χατζηδάκης.
«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό συνέδριο.
Στα 7 θεματικά προσυνέδρια και στις δύο ημερίδες υιοθετήσαμε μία σειρά θεματικές.
Έχουμε ξεπεράσει τις 100.000 απαντήσεις στα ερωτηματολόγια που είχαμε δώσει και αποτελούν κεκτημένο για μελέτη.
Τώρα φθάνουμε στην κορύφωση.
Το σύνθημα "Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα" αποφασίστηκε, για να υπογραμμίσουμε την δουλειά που έχει γίνει για να ετοιμαστεί η ΝΔ αλλά και για να σημειώσουμε την ιστορικότητα των στιγμών.
Δεν είναι μπροστά μας μία κομματική διαμάχη, αλλά μία μάχη για να αλλάξουμε σελίδα για την πατρίδα μας, για να προχωρήσουμε και να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης
«Στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής, αποφάσισε να στηθεί κάλπη, όχι για την εκλογή οργάνων αλλά για να απαντηθούν συγκεκριμένα διλήμματα πολιτικής.
Αποφασίσαμε να τεθούν μία σειρά διλήμματα ώστε να αποφασίσουν οι σύνεδροι με κάλπη και μυστική ψηφοφορία» είπε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το συνέδριο θα είναι χωρισμένο σε τρείς θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα:
- υπηρεσίες στον πολίτη, από το τέλμα στην ποιότητα
- οικονομία, από την μιζέρια στις νέες δουλειές
- νέα γενιά, από τα επιδόματα στις ευκαιρίες.
«Η διαδικασία αυτή υποδηλώνει ότι η ΝΔ ανοίγει πόρτες και παράθυρα και διαμορφώνει με ειδικούς αλλά και πολίτες τους βασικούς άξονες της πολιτικής της για την επόμενη ημέρα.
Η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη υποχρέωση αλλά δεν μας αρκεί, πρέπει να αλλάξουμε σελίδα», ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης.
Ο γραμματέας Οργανωτικού Γιώργος Στεργίου ανέφερε ότι η προσπάθεια του συνεδρίου ξεκίνησε αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016.
«Η διαδρομή είχε πολλά στοιχεία καινοτομίας και διαφορετικότητας.
Από τον τρόπο που στελεχώθηκαν οι 35 ομάδες εργασίας - με ανοικτή πρόσκληση σε εμπειρογνώμονες εκ των οποίων επελέγησαν περί τους 300 από τους 1000 που δήλωσαν ενδιαφέρον -, μέχρι την συζήτηση με όλους του κοινωνικούς, επαγγελματικούς φορείς, το καλοκαίρι του 2017.
Η ΝΔ ξέφυγε από τα καθιερωμένα, τις γενικές και εύκολες τοποθετήσεις και παρουσίασε τις προγραμματικές της θέσεις και δεσμεύσεις για σημαντικά θέματα όπως και την συνολική της πρόταση για την ενέργεια και την διάσωση της ΔΕΗ» τόνισε ο κ.Στεργίου.
Στο 11ο συνέδριο της ΝΔ θα μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο μέχρι πρότινος, επικεφαλής του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης