Τελευταία Νέα

Παρατηρώντας το ταμπλό του Χ.Α: Σχόλια, επισημάνσεις, συμπεράσματα και επιλογές (12/12)

tags :
Παρατηρώντας το ταμπλό του Χ.Α: Σχόλια, επισημάνσεις, συμπεράσματα και επιλογές (12/12)
Αρχίζουν να φαίνονται, σε αρκετές περιπτώσεις, τα θετικά της μείωσης του κόστους δανεισμού
Παρατηρώντας το ταμπλό του Χ.Α: Σχόλια, επισημάνσεις, συμπεράσματα και επιλογές (12/12)

Τα αποτελέσματα του 9μήνου ήταν ενθαρρυντικά ενώ πλέον αρχίζουν να φαίνονται, σε αρκετές περιπτώσεις, τα θετικά της μείωσης του κόστους δανεισμού. Το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν και άλλες εταιρείες που θα βρουν διέξοδο μέσω ομολογιακών εκδόσεων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, μιας και οι αποδόσεις στους καταθέτες έχουν βρεθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ σταδιακά κερδίζεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Εβδομάδα λήξης Παραγώγων, η τρέχουσα, πολύ σημαντικό σαν γεγονός, μιας και μπορεί να δείξει τις δυνάμεις αγοραστών – πωλητών το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη πλησιάζουμε και σε κλείσιμο έτους, μιας και τα βιβλία των Ελλήνων Θεσμικών κλείνουν 31/12 και που συνήθως βλέπουμε αρκετούς να κάνουν προσπάθειες να κλείσουν τις μεγάλες τουλάχιστον θέσεις τους, όσο πιο υψηλά μπορούν.

Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε αισιόδοξοι με το 700 να είναι το μεγάλο μας “stop” στην μεσοπρόθεσμη τάση. Οι 771 μονάδες είναι κομβικό επίπεδο, μιας και κατοχύρωση μας δίνει και εβδομαδιαίο αγοραστικό σήμα, κάτι που θα αναγκάσει αρκετούς να βγουν αγοραστές.

Το θέμα μας από εδώ και πέρα δεν είναι αν θα έχουμε ανάπτυξη, αλλά το μέγεθός της το οποίο και θα κρίνει το πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους, για να βοηθηθεί περαιτέρω η ανάπτυξη της Οικονομίας.

Στα θετικά, φαίνεται ότι πάει να υπάρξει λύση στο θέμα Ελληνικό, αφού θεωρούμε πως θααποτελέσει το έναυσμα για να έρθουν περισσότεροι επενδυτές από το εξωτερικό, αλλά και να αλλάξει η ψυχολογία σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό (Τα σχόλια από τον Ηλία Ζαχαράκη)


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ@8,8900 ευρώ και +1,60% (1): Στα 13,20 ευρώ από 9,50 πριν αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του η ΙΒG σε έκθεση στην οποία διατηρεί την σύσταση ΑΓΟΡΑ. Οι αναλυτές της αποδίδουν την αναβάθμιση της τιμής-στόχου στις βελτιωμένες εκτιμήσεις για τα τμήματα της μεταλλουργίας και του EPC (κατασκευή μονάδων παραγωγής ενέργειας) όπως επίσης και για το χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους οι πωλήσεις θα ανέλθουν το 2017 σε 1,54 δισ. και τα προσαρμοσμένα κέρδη σε 157 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ@8,8900 (2): Νέα, υψηλότερη τιμή – στόχο για την μετοχή στα 13,3000 από 8,6000 ευρώ έδωσαν οι αναλυτές της Axia Ventures που διατήρησαν την σύσταση “ΑΓΟΡΑ”. Tα EBITDA αναμένεται να ξεπεράσουν άνετα τα 300 εκατ. ευρώ ετησίως την περίοδο 2017-20, καταγράφοντας άνοδο πλέον του 60% σε σχέση με το μέσο όρο του 2009-2016. Kαθώς η αγορά θα “χωνεύει” την αναβαθμισμένη εικόνα όσον αφορά στην κερδοφορία του ομίλου, η αποτίμηση θα κινηθεί υψηλότερα ώστε να αντανακλά τις ισχυρές προοπτικές του.

FOLLI FOLLIE GROUP: Η Euroxx διατηρεί την τιμή στόχο των 28,50 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση «overweight» για την Folli Follie. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Folli Follie για το γ’ τρίμηνο του 2017 ήταν αξιοπρεπή, αν και λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της. Ώθηση έδωσαν η καλή ανάπτυξη σε επίπεδο κύκλου εργασιών και η αύξηση των περιθωρίων στον τομέα κοσμημάτων/ρολογιών/αξεσουάρ και των εμπορικών καταστημάτων.

Από το conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Euroxx «κράτησε»:

Την αποφυγή της διοίκησης της εταιρείας να δώσει ξεκάθαρο guidance για τις ελεύθερες ταμειακές ροές του 2017 λόγω της δυσκολίας πρόβλεψης των συναλλαγματικών κινήσεων στο τέλος του έτους.
Την επιβεβαίωση του στόχου του 2018 για τις online δραστηριότητες, καθώς και
Την δήλωση του κ. Κουτσολιούτσου ότι η διοίκηση δεν είναι ευχαριστημένη για τη γενικότερη υποαπόδοση του bradn Juicy στην Ευρώπη και πως βρίσκεται σε διαδικασία επανεκτίμηση της συνεισφοράς του brand και της μελλοντικής στρατηγικής.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ@1,4900 ευρώ και άπρακτο χθες: AΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 129,2 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών(6μηνo) ανήλθε σε Ευρώ 85,3 εκατ.(+3,33%). Τα EBITDA σε Ευρώ 14,12 εκατ., αυξημένα κατά 40%. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,15 εκατ. με αύξηση 347%. Ίδια κεφάλαια 65,8 εκατ. από 60,7 εκατ. ευρώ. Βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις 144 εκατ. ευρώ… ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ: 2,46 εκατ. ευρώ από αρνητικές 5,2 εκατ. το 2016…

ΠΛΑΙΣΙΟ@3,6100 ευρώ και -2,17%: Μόλις ολοκληρωθούν οι ρευστοποιήσεις του θεσμικού (ποιος ξέρει τι ζόρια τραβάει…) θα ανασάνει και η μετοχή η οποία έχει απαγορευτικό τα… 3,7000 ευρώ.(Σε αυτή την τιμή τα…χώνει τα χαρτιά του). Οι αναλυτές της Eurobank Equities έχουν δώσει – ως γνωστόν – τιμή στόχο τα 6,0000 ευρώ.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει ουσιαστικά με τα ταμειακά διαθέσιμα να τον υπερκαλύπτουν και να αφήνουν και υπόλοιπο άνω των 19,4 εκατ. ευρώ. ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ μετόχων 85,86 εκατ. ευρώ… από 86,39 εκατ. ευρώ. ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 36,63 εκατ. από 42,79 εκατ.ευρώ. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 17,2 εκατ. ευρώ από 16,4 εκατ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ@0,6560 ευρώ και σταθερός: ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 10,75 εκατ. ευρώ και ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ μετόχων 54,32 εκατ. ευρώ… από 54,5 εκατ. ευρώ. ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ: 11,44 εκατ. από 10,8 εκατ. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: 4,5 εκατ. από 5 εκατ. ευρώ…

ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 3,2 εκατ. από 3,38 εκατ. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 13,95 εκατ. ευρώ από 13,9 εκατ. ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 6μήνου 14 εκατ. από 14,87 εκατ. το α’ 6μηνο του 2016. ΚΕΡΔΗ 0,613 εκατ. από 0,563 εκατ. το 2016.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ(1): ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ 0,34 εκατ. από ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ 1,07 εκατ. το 2016…EBITDA 1,5 εκατ. από 1,55 εκατ. στο 6μηνο του 2016… ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ προσωπικό 408 ατόμων από τα 406 του 2016. Αποτιμάται σε 26,4 εκατ. ευρώ στη τιμή των 0,6560 ευρώ. ΧΑΜΗΛΑ – ΥΨΗΛΑ 2017: 0,25100 – 0,8800 ευρώ. ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ στο… 0,20. Και με την σχέση P/bv 0,49…

ΕΛΑΣΤΡΟΝ@1,2000 ευρώ: Με υψηλό έτους στα 1,6500 ευρώ, λογιστική αξία μετοχής στα 3,6000 και πραγματική αξία πολύ πιο πάνω (κερδοφόρος πλεόν και με υγιέστατους χρηματοοικονομικούς δείκτες) δεν πρέπει να λείπει από κανένα ποιοτικό χαρτοφυλάκιο ακόμα και μεγάλης εμβέλειας. Γιατί είναι σε θέση προσεχώς να του χαρίσει νέες υψηλές αποδόσεις… ‘Οσοι έχουν τοποθετηθεί στα 0,7000 και πιο κάτω, έχουν μπει σε…πειρασμό. Ας κινηθούν κατά βούληση…

_____

ANAΦΟΡΕΣ:

Από αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 η μετοχή της Ελτράκ (+5,71% @3,7000!) θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος, ποσού ενός 0,6890 € ανά μετοχή (μετά την παρακράτηση φόρου μερισμάτων ποσοστού 15%, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,58565 € ανά μετοχή), ενώ στις 15 Δεκεμβρίου οι μετοχές της ΕΛΒΕ (0%@2,7400 ευρώ) θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΛΟΓΚΑΝ(1): Κοιτάμε μετοχές, κλάδους και όχι δείκτες και αντιστάσεις…

ΣΛΟΓΚΑΝ (2): ΣΥΧΝΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε… Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες» Σύμφωνα με τον Burton Malkiel: Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…  Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…  Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΟ: Για να δουν χαρά από το Χ.Α οι πολλοί, θα πρέπει να αλλάξουν απλά νοοτροπία και τακτική προσέγγισης στις μετοχές που επιλέγουν. Μέχρι τότε, απλά θα τρώνε από τις σάρκες τους μέχρι να μην τους μείνει τίποτα.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ: ‘Ο,τι πιο σκόπιμο στη συντριπτική πλειοψηφία τους…

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (1): Είναι ωραίες για να δίνουν ύλη και να γεμίζουν χώρους τα διάφορα ΜΜΕ και δη τα οικονομικά portals…

EKΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (2): Αλλού είναι πιο προσεκτικοί οι αναλυτές… Εδώ όμως που κανείς δεν τους ελέγχει οργιάζουν…

EKΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (3): Παραδόξως δεν θα δείτε ποτέ φωτογραφίες των αναλυτών ειδημόνων, που ανάθεμα αν ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό που αναλύουν.

EKΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (4): Στο Ελλάντα που λέτε… έπαιζαν το ΧΑ και τις μετοχές του με αποκλειστικό κριτήριο τι έγραφε ο κάθε φούφουτος.

EKΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (5): Και κάποιοι τα “κονόμαγαν” χοντρά εις βάρος των αιωνίων θυμάτων. Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να πρωτογράψουμε.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (6): Θα έφταναν τα… Χριστούγεννα και ακόμα θα γράφαμε….

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (7): Φυσικά, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του…

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (8): Συμπέρασμα… Τις διαβάζουμε για να δούμε που το…πάνε το γράμμα οι ποιητές…

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ (9): Τους οποίους ποιητές καλόν θα ήταν να τους φακελώνετε για να τους τσεκάρετε μετά από λίγους μήνες…

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ για σήμερα – ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ “ΡΙΧΤΑΔΙΚΑ” του ΧΑ: Goldman Sachs, UBS, Morgan Stanley… Και φυσικά πάνω από όλα… CITI

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης