Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates (πρώην υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Το Κατάρ είναι πρόβλημα για τις ΗΠΑ για περισσότερο από μία 10ετία

Gates (πρώην υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Το Κατάρ είναι πρόβλημα για τις ΗΠΑ για περισσότερο από μία 10ετία
Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, R. Gates, αναφέρθηκε στις κατηγορίες κατά του Κατάρ για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας 
Την άποψη ότι το Κατάρ αποτελεί εδώ και μια δεκαετία πρόβλημα για τις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Robert Gates, υποστηρίζοντας ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν τώρα και οι χώρες του Κόλπου.
Οι πιο ισχυρές χώρες στην περιοχή άρχισαν έναν οικονομικό αποκλεισμό του Κατάρ, το οποίο κατηγορούν για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και αποσταθεροποίηση της περιοχής, τον Ιούνιο.
Ο Gates δήλωσε στο CNBC ότι η κυβέρνηση του George Bush είχε θέματα με το τι μεταδίδει το Al Jazeera.
«Ένα από τα πρώτα ταξίδια που μου ζήτησε να κάνω ο George W. Bush όταν έγινα υπουργό πριν από μια δεκαετία ήταν να πάω στο Κατάρ, να πάω στην Ντόχα και να μιλήσει με τον Εμίρη για όλα τα προβλήματα που έχουμε στο Κατάρ» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος αναφέρθηκε
«Ακόμα και μια δεκαετία πριν, είχαμε προβλήματα με αυτά που μεταδίδουν στο Al Jazeera - έδιναν μια ευκαιρία σε εκείνους που πολεμάμε στο Ιράκ να προπαγανδίσουν μέσω του Al Jazeera.
Θα δημοσιοποιούσαν νεκρούς Αμερικανικούς στρατιώτες» είπε.
«Πολλές από τις ίδιες ανησυχίες που εκφράζουν σήμερα η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην πραγματικότητα είναι πρόβλημα για περισσότερα από 10 χρόνια πριν» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης