Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Ο κ. Μουζάλας επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στις τοπικές κοινωνίες των νησιών

tags :
Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Ο κ. Μουζάλας επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στις τοπικές κοινωνίες των νησιών
Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση «να υιοθετήσεις επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αποσυμφόρηση των νησιών»
Οξύτατη κριτική απέναντι στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, άσκησε σήμερα (12/12) ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις χθεσινές (11/12) δηλώσεις του πρώτου για τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια της Λέσβου.
Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ο κ. Μουζάλας «επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στις τοπικές κοινωνίες των νησιών», γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει «τα μέτρα αποσυμφώρησης των νησιών, που η ίδια συμφώνησε».
Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε την κυβέρνηση «να υιοθετήσεις επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αποσυμφόρηση των νησιών», πράττοντάς το μάλιστα άμεσα, «πριν έρθουν τα χειρότερα».
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ:
«Μετά την πρωτοφανή δήλωσή του ότι δεν αποκλείει να υπάρξουν θύματα από το κρύο στα hotspots του Αιγαίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στις τοπικές κοινωνίες των νησιών.
Είναι προφανές γιατί το πράττει, καθώς η Κυβέρνηση:
Δεν έχει εφαρμόσει, εδώ και 15 μήνες, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, που η ίδια συμφώνησε.
Αγνοεί τις διαρκείς προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών.
Αδυνατεί να ελέγξει την έξοδο μεταναστών σε άλλες χώρες της Ε.Ε. που έχει ως αποτέλεσμα τη διενέργεια ελέγχων στα αεροδρόμια των επιβατών που ταξιδεύουν από Ελλάδα.
Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υιοθετήσει επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αποσυμφόρηση των νησιών.
Και να το πράξει τώρα, πριν έρθουν τα χειρότερα, καθώς αυτά τα προδικάζει ακόμη και ο ανεύθυνος κ. Μουζάλας, ωσάν να είναι παρατηρητής του Υπουργείου του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης