Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Δεν τελειώνουν όλα τον Αύγουστο του 2018 – Να σχεδιάσουμε μαζί με την κοινωνία την επόμενη ημέρα

Σβίγκου: Δεν τελειώνουν όλα τον Αύγουστο του 2018 – Να σχεδιάσουμε μαζί με την κοινωνία την επόμενη ημέρα
Όλος ο Ευρωπαϊκός Τύπος μιλά για καθαρή έξοδο της Ελλάδας ανέφερε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι δεν τελειώνουν όλα τον Αύγουστο του 2018 και ότι πρέπει από τώρα να σχεδιάσουμε μαζί με την κοινωνία την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.
«Σίγουρα δεν τελειώνουν όλα τον Αύγουστο του 2018.
Και μάλιστα θα έλεγα ότι τότε αρχίζει μια νέα φάση με τις δικές της δυσκολίες.
Γιατί πρέπει από τώρα να σχεδιάζουμε για το πώς θα διαμορφωθούν εκείνοι οι όροι μετά τον Αύγουστο του 2018 ώστε να υπάρξουν οι ανάσες στην οικονομία, αλλά κυρίως οι ανάσες στην κοινωνία, ώστε πραγματικά να μπορούμε να μιλήσουμε για μια αλλαγή σελίδας.
 Και γι αυτό το λόγο έχουν μεγάλη σημασία και οι συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, για παράδειγμα, με τα αναπτυξιακά συνέδρια», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα. Σβίγκου.
Κληθείσα να σχολιάσει τη θέση της αντιπολίτευσης που αμφισβητεί ότι θα υπάρξει «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 η κα.Σβίγκου τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή όλος ο ευρωπαϊκός Τύπος αλλά και όλες οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και αυτές που μόνο φιλικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για την ελληνική κυβέρνηση, μιλούν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας το 2018 και ότι θα υπάρξει η στήριξη στις προσπάθειες ώστε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί».
«Οπότε αυτό είναι κάτι το οποίο ο μόνος ο οποίος ακόμα προσπαθεί να το αμφισβητήσει είναι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, που έχει μείνει αυτή τη στιγμή τραγικά μόνη της στο να υπερασπίζεται ότι θα υπάρξουν νέα μνημόνια» τόνισε η κα.Σβίγκου.
Σχετικά με τη συζήτηση και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα η κα.Σβίγκου υποστήριξε ότι «το 3,5% πλεόνασμα, θα υπάρξει για πέντε χρόνια κι όχι για δέκα χρόνια, όπως ήθελαν διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία».
«Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,2 και 4,5% μέχρι το 2030.
Το 3,5% είναι κατά πολύ χαμηλότερο - παρόλο που δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι είναι υψηλό - ακριβώς επειδή υπήρξε μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, όταν όλοι στην Ελλάδα και στην αντιπολίτευση μιλούσαν για καθυστερήσεις, έλεγαν ότι το πρόγραμμα εκτροχιάζεται από τη διαπραγμάτευση κ.ο.κ.
Αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε σ' αυτή την αξιολόγηση που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο ούτε ότι αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα κοινωνικά επιδόματα κατά 40%» είπε η κα.Σβίγκου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης