Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis (Κομισιόν): Μετά την 3η αξιολόγηση η συζήτηση για «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από τα μνημόνια

tags :
Dombrovskis (Κομισιόν): Μετά την 3η αξιολόγηση η συζήτηση για «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από τα μνημόνια
Είναι δυνατόν να υπάρξει γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, τονίζοντας ότι η χώρα είναι "σε καλό δρόμο".
Απαντώντας στα ερωτήματα των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Σύνοδο Κορυφής για την αλλαγή του κλίματος στο Παρίσι, ο Dombrovskis ανέφερε ότι η Ελλάδα «εκπληρώνει και στην πραγματικότητα υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς της στόχους».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η χώρα είναι επίσης "σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018".
Στο τρίτο μνημόνιο που η Ελλάδα εφαρμόζει επί του παρόντος υπό την επίβλεψη των πιστωτών της, ο Dombrovskis μίλησε για την "ισχυρή δέσμευση" των ελληνικών αρχών και την "εποικοδομητική στάση".
Είπε ότι η εφαρμογή των εκκρεμουσών προηγούμενων ενεργειών είναι "συνεχής", προσθέτοντας ότι "είναι δυνατόν να υπάρξει γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης".
Όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας από τη μνημονιακή εποχή τον Αύγουστο, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι αυτό θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω μέτρα για το χρέος της χώρας θα συζητηθούν πριν από το τέλος του προγράμματος "όπως συμφωνήθηκε στην Eurogroup", με βάση την απόφαση για βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα αρωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης