Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Ισχυρή ανάκαμψη για το τραπεζικό σύστημα της Ιρλανδίας – Θετικό το outlook

tags :
S&P: Ισχυρή ανάκαμψη για το τραπεζικό σύστημα της Ιρλανδίας – Θετικό το outlook
Συνεχίζεται η βελτίωση του τραπεζικού κλάδου της Ιρλανδίας, σύμφωνα με τη Standard & Poor’s
Οι τράπεζες της Ιρλανδίας έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και βελτιώνουν συνεχώς τα οικονομικά τους μεγέθη, αναφέρει σε έκθεσή της η Standard & Poor’s, στην οποία αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές (outlook) -από σταθερές- για τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, τη Bank of Ireland Group (BBB-) και την Allied Irish Banks (BBB-).
Επίσης, ο αμερικανικός οίκος επιβεβαίωσε το θετικό outlook των Ulster Bank Ireland, Permanent TSB Group Holdings και KBC Bank Ireland.
«Το τραπεζικό σύστημα της Ιρλανδίας λειτουργεί πλέον σωστά, μετά τις παλαιότερες αποτυχίες τους.
Πιστεύουμε ο κίνδυνος είναι μικρότερος σε σχέση με άλλα τραπεζικά συστήματα της Ευρωζώνης», σχολιάζει ο οίκος, επισημαίνοντας τη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Ιρλανδίας.
Η συνολική πιστωτική επέκταση ήταν αρνητική το 2017, για τον ένατο συνεχόμενο χρόνο.
Η αύξηση των πιστώσεων θα κινηθεί σε θετικό επίπεδο από το 2018, με τις επιδόσεις να ενισχύονται περαιτέρω το 2019, εκτιμά η S&P.
Τα μεγάλα αποθέματα μη εξυπηρετούμενων δανείων (τα οποία ορίζονται ως απομειωμένα δάνεια, καθώς και δάνεια με καθυστέρηση πληρωμής 90 ημερών και άνω) και το υψηλό επίπεδο εκκρεμών υποθηκών (συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής αναλογίας των πολύ μακροπρόθεσμων καθυστερήσεων 720 ημερών συν), παραμένουν μεταξύ των σημαντικότερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Ο οίκος αναμένει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κυμανθούν στο 21% επί των συνολικών δανείων στο τέλος του 2017 (από περίπου 27% στο τέλος του 2016), με περαιτέρω μείωση στο 12%, μέχρι τα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης