Το Βέλγιο προετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο» σε όλα τα πυρηνικά εργοστάσια έως το 2025

Το Βέλγιο προετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο» σε όλα τα πυρηνικά εργοστάσια έως το 2025
Κλείσιμο των πυρηνικών του μονάδων έως το 2025 εξετάζει το Βέλγιο
Την απόφαση του Βελγίου να διακόψει τη λειτουργία όλων των σταθμών πυρηνικής ενέργειας έως το 2025 υπογράμμισαν οι αρμόδιοι για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.
Όμως η  εξέλιξη αυτή αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μερίδα του βελγικού Τύπου, με την εφημερίδα De Standaard σε  κύριο άρθρο της, να παρατηρεί ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά θα πρέπει να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς η χώρα θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.
Την καταρχήν συμφωνία των αρμόδιων υπουργών προβάλλει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο και η De Morgen, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα προς το N-VA (φλαμανδοί εθνικιστές) που κρατάει το «κλειδί» για την εφαρμογή της συμφωνίας. Και τούτο διότι το εν λόγω κόμμα εμφανιζόταν μέχρι τώρα αντίθετο με την προοπτική κατάργησης της ατομικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται ζωηρές αμφιβολίες για το εάν θα αναθεωρήσει τη στάση του και θα δώσει το πράσινο φως ώστε να αποκτήσει σάρκα και οστά η συμφωνία τόσο σε περιφερειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Στο μεταξύ το βελγικό κράτος θα εκδώσει το 2018 τα πρώτα του «πράσινα ομόλογα», για ένα ποσό που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και τα δέκα δισ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την οικολογική μετάβαση στη χώρα.  

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS