Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ δε θα ευνοήσει τις υπερχρεωμένες εταιρείες

tags :
Moody's: Η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ δε θα ευνοήσει τις υπερχρεωμένες εταιρείες
ΗΠΑ: Οι φορολογικές περικοπές δε θα ευνοήσουν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου 
Η φορολογική μεταρρύθμιση -περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20%, από 35%- που προωθεί η κυβέρνηση του Donald Trump θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη των αμερικανικών εταιρειών, με εξαίρεση όσες παρουσιάζουν υψηλή μόχλευση, εκτιμά σε έκθεσή της η Moody's.
Βέβαια, ο οίκος επισημαίνει ότι η πρόταση για επιβολή περιορισμών που βασίζονται στα κέρδη για την έκπτωση τόκων, θα επιδράσει αρνητικά στον επιχειρηματικό κόσμο των Η.Π.Α., ιδιαίτερα τις εταιρείες με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Moody’s έχει αποτιμήσει από το περασμένο καλοκαίρι θετικά («Credit Positive») για την πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών επενδυτικής κλίμακας («Baa1» και άνω) την εφαρμογή της φορολογικής ατζέντας από την αμερικανική κυβέρνηση.
Οι αναλυτές της Moody's εξέτασαν τόσο τους συνολικούς φόρους που προέκυψαν όσο και τους φόρους που πραγματοποιήθηκαν ως ποσοστό του EBITDA, για να εκτιμήσουν ποιες βιομηχανίες έχουν τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.
Στη βάση αυτή, η βιομηχανία λιανικής/ενδυμάτων και εστιατορίων βρίσκεται στην καλύτερη θέση να επωφεληθεί από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή.
Οι εταιρείες κατασκευής/μηχανικής και των μέσων ενημέρωσης θα πρέπει επίσης να επωφεληθούν, επειδή υπέβαλαν υψηλό φόρο σε σχέση με τα κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης